Category: Actualitat

febr. 20 2018

Participeu en la Vaga General Feminista el 8 de març!

A Catalunya, al igual  que a l’Estat Espanyol, el 8 de març hi haurà una vaga general de 24 hores: laboral, de consum i de cures. El Consell de Dones de sant Martí es va afegir a la convocatòria, i les associacions participaran activament en els actes convocats.

A Barcelona la vaga es coordina des de Ca la Dona (*). El dijous 1 de març es farà la presentació pública de la Vaga General Feminista pel 8 de Març.  En aquesta Web, podreu trobar +info i el Manifest.

Per primera vegada, la vaga general no és una vaga únicament laboral. Va molt més enllà, i  moltes organitzacions
col·laboren en el seu èxit. Es fa una crida a la ciutadania en general  i a totes les dones en particular, perquè el 8 de març es paralitzin tots els treballs, fins i tot aquells que realitzem gratuïtament a les llars i espais privats. Es vol paralitzar tota la societat des de quatre àmbits: llars, consum, estudis i treballs de tot tipus, legals o d’economia submergida, a l’àmbit públic o privat, que inclou també les tasques de cura a la societat i a la família; treballs que ningú veu, o bé que fem amb una menor remuneració que quan els fan els nostres companys. [+info Coordinadora feminista]

Read more »

Share
febr. 20 2018

L’Associació Invia disposa de un nou local d’inserció al Poblenou

L’Associació In Via ens anuncia que ha obert un nou local molt a prop del que ja tenia, per fer treball d’inserció entre les i els descapacitats. Recollim el testimoni de la Irene, una de les 23 persones amb discapacitat que han trobat feina.

Recollim el testimoni de la Irene, una de les 23 persones amb discapacitat que han trobat feina gràcies als programes d’inserció d’In via

Així ho explica ella mateixa: “El meu pas per l’Associació “in via” ha estat molt fructífer perquè he pogut realitzar diferents oficis, alguns amb més dificultat que d’altres, però al final me n’he sortit, amb l’ajuda de les mestres, en especial la Maria del Mar. Gràcies a la seva paciència i comprensió he pogut portar a terme aquestes tasques”[mirar + info]. Read more »

Share
febr. 18 2018

Es pot parar el món ballant amb llibertat!

L’Associació A lo Cubano del Poblenou, s’ha afegit a aquesta acció col·lectiva pel 8 de març,  una activitat   molt interessant anomenada: “Mi baile es mío”. Per  difondre un vídeo de tot tipus de dones ballant. Participeu i compartir la iniciativa! (*)

Aquesta activitat participativa i d’impacte, que ha promogut Marinah, la cant d’Ojos de Brujo, està lligada a la Vaga del 8 de març,i  té com lema “Parem el món, i ballem”. Les organitzadores    necessiten disposar dels vídeos enviats pels participants abans del dijous 1 de març.
Es farà una càpsula audiovisual de dones reals ballant al seu aire. Així que ja ho sabeu, participeu, ús graveu ballant -de l’estil que us sembli millor- soles o en grup d’amigues. Què elles té graven, i el que és important que es ho passeu d’allò més bé…
Ja ho sabeu!: El meu ball és meu, el teu ball és teu. Ballem Juntes!   Consulteu la info d’aquesta WEBRead more »

Share
febr. 18 2018

Avançament d’activitats pel 8 de març de les associacions de dones

Anunciem un petit tast d’algunes de les activitats que organitzem les Associacions de Dones del Districte al voltan del 8 de març.

Activitats destacades

*Les dones de la Filadora, el divendres 2 de març, a les 29 hores, presenten “Hem vingut a reventar el patriarcat” al
Casal de Joves can Ricart:

* També el divendres 2 de març haurà l’acte: Revisem el 22 @”, a les 18h, a Ca l’Isidret. (Carrer   Josep Pla 178_180, catonada     Perú). Es fara un debat propositiu sobre les dones al Poblenou,   per a trobar solucions a problemàtiques identificades.
* Des del 5 al 9 de març El grup de dones de  l’Associacio la  Pau han organitzar diverses   activitats. El   divendres 9 de març, a   les 19 hores es farà l’inauguració, de recien creat Espai   Dona. (*). S’obrirà l’exposició de pintura feminista: “Representació  femenina Mitologica”.

* Abans, el dilluns 5 fan reunió de dones del barri, i el dimarts 6, i el dimecres 7 de març,       organitzen uns tallers lliures de realització de pancartes, pel 8 de marc, a la segona planta de   l’Hotel d’Entitats del   Piramidon.
(*) Carrer Pere Verges 1

 

Read more »

Share
febr. 18 2018

El Festival Llum BCN 2018 va ser durant tres nits, un èxit de participació

Llum BCN 2018 ha sigut un festival que durant les nits del 16, 17 i 18 de febrer, ha omplert diversos llocs del Poblenou de iluminacions diverses  i animacions al carrer. 

Aquest  festival que s’ha realitzat per primera vegada al Poblenou es pot dir que podria haver tingut  nom de dona, perquè  ha sigut organitzat per dones rellevants que han invitat a alguna dona destacada a nivell internacional. L’esdeveniment ho han posat en marxa Marta Almirall, directora artística i Maria Güell, que ha coordinat la participació d’escoles, estudiants, i centres de Disseny com el Hub. Cal destacar l’obra de l’artista convidada, Monique Savoie,  videoartista i creadora quebequesa  que va fundar la prestigiosa Société des Arts Technologiques (SAT) de Mont-real, una fundació líder en art i noves tecnologies que ens presenta una selecció de les millors projeccions immersives. La seva carpa  de l’espai Familiar, va ser molt visitada.

Read more »

Share
febr. 16 2018

Carnestoltes solidari a Palo alto, el dissabte 24 de febrer

Arriba una nova edició del Poblenou Balla Salsa, aquesta vegada en versió carnavalera i solidària en favor del Banc d’Aliments del Poblenou.

Des de les 18h  fins a les 22 hores, a Palo Alto (Sala XYZ) tindran lloc diverses activitats relacionades amb el carnaval, com un Concurs de Disfrassos amb premis a la millor comparsa. L’esdeveniment  está organitzat pel  l’Associació de ball A Lo cubano i l´Associació d’Artistes i Serveis Integrals de cultura . Es comptara amb la col.laboració del Jordi DJ que amenitzarà la festa amb la millor selecció musical. Hi haurà concurs de disfresses i premis a la millor disfressa individual i a la millor comparsa! També disposarem de serveis de barra solidària i food truks per matar la sed i la gana. [Mireu el facebook] Read more »

Share
febr. 16 2018

Antonina Rodrigo, una historiadora referent del feminisme

El passat diumenge, 4 de febrer, l’escriptora Antonina Rodrigo va complir 83 anys. Ho va celebrar amb un esmorzar festiu, tal com acostuma a fer cada any, envoltada d’un nombrós grup d’amigues.

Monserrat Fernández Garrido, advocada, ha publicat sobre ella un article d’opinio i de reconèixement de Rodrigo,  a La Independent, que inicia així: “L’ insigne escriptora i historiadora Antonina Rodrigo segueix tan bella com sempre: elegant, distingida, lluint una pell preciosa i una abundant cabellera. I gaudeix d’una vitalitat i energia més pròpies dels trenta que dels vuitanta”. Ella viu – et Labora– a Barcelona des dels anys 70, i mereixeria un homenatge especial.

M.Fernández Garrido

Vam gaudir de l’àpat, però encara més de la conversa i la complicitat entre dones. Van ser unes hores de sororitat compartida, de rialles i secrets, de comentar els projectes d’investigació en els què es troba immersa l’homenatjada i d’altres feines literàries que té entre mans. Aviat publicarà un nou llibre, que tractarà sobre les dones represaliades a la Granada franquista. Hi apareixen la meva àvia (Leonor Martín Pajares) i la meva mare (María Garrido Martín), cruelment castigades pel sol delicte de ser respectivament l’esposa i la filla d’un guerriller, el maquis Juan Garrido Donaire, àlies Ollafría, que va passar nou anys amagat a les muntanyes granadines després d’haver patit tortures i anys de presó per defensar la legalitat republicana. [Seguir llegint a La Independent]

Share
febr. 14 2018

Lliurament dels Premis de Relats curts no sexistes del Foment Martinenc

Ja hi ha dada per al lliurament de premis del 37 Certamen Literari Dones Foment, sota el lema : “Una mirada de Gènere” (*)

Lliurament Premi 2017

El  premi s’otorgarà el dissabte 10 de març , a les 18 hores.  a la seu del Foment (*)
El grup  de les Dones del Foment Martinenc, amb mes de 50 anys d’experiència de treball amb i per les dones al barri del Camp de l’Arpa, de Barcelona ens hem proposat fer un salt qualitatiu en la creació de pensament feminista, utilitzem l’escriptura com a eina que pot aportar una altra mirada vers la igualtat d’ oportunitats entre homes i dones i avançar en els drets i igualtat per les dones. Es una forma molt interessant de contribuir a construir una societat més justa i humanament més sostenible. [info  a Dones Foment] Read more »

Share

Alibi3col Themocracy