Category: Actualitat

nov. 20 2017

L’observatori de Gènere d’octubre-novembre 2017

A l’Observatori continuem realitzant una recerca amb perspectiva de gènere i publiquem el resum del seguiment realitzat entre els mitjans, des del 15 d’octubre, fins al 15 de novembre.  Destaquem alguns continguts.

Com  a Bona Pràctica del mes  subratllem el reportatge emès per BeTeVe Sant Martí: “La Federació de Persones Sordes de Catalunya deixa de prestar el 40 % dels serveis“,  per què van entrevistar a dones (afectades i responsables de FESOCA), Veure Vídeo.

Reportatge sobre FESOCA, amb explicació per a persones sordes

Poques dones protagonistes als mitjans audiovisuals 

A  BeTeVe tornem a comprovar que les dones segueixen sent les grans absents com a protagonistes de les informacions. La major part de les notícies d’aquestes darreres setmanes no són protagonitzades per dones i tenen molt poca perspectiva de gènere. Un exemple de notícia és la del 6 de novembre, a la qual dues de les tres veus protagonistes són dones,  al mateix títol utiliza el genèric masculí tot referint-se a Veïns a l’entorn del Fòrum denuncien contaminació i males olors, i ho segueix utilitzant en la locució i redacció de la notícia. Així, una notícia que, per una banda, podría ser un exemple de Bones Pràctiquesal donar veu a dues dones, expertes i veïnes, en un tema mediambiental, ha “fallat” tot utilitzant un llenguatge no inclusiu.
Com és habitual, les dones són protagonistes qüasi exclusivament en l’àmbit dels espectacles, com en la noticia sobre Diana Krall inaugurant el Festival Internacional de Jazz de Barcelona. Read more »

Share
nov. 15 2017

Taller de “Bocadillos Feministas” al Piramidón el divendres 24

La Desubicada, i dintre dels actes del 3er Premi de Còmic Jove 2017 contra la Violència de Gènere, han posat en marxa el divendres a les 18h., un taller de “Bocadillos Feministas”, al que recomanem  assistir…

La comissió del Premi  de Còmic 2017 va presentar el programa del premi en una reunió general. La Desubicada, grup de dones del Besòs, es la encarregada d’aquest taller i també de  l’acte de Lliurament dels Guardons, el 29 de Novembre, a l’Auditori de Sant Martí
Aquest taller previ a la concessió de Premis s’ha organitzat a al Piramidon. I vol explicar  a tothom, com s’elabora un còmic, i com els textos dels dibuixos que apareixen com a núvols a la part de dalt de les figures o dibuixos, podem  i hauríem de tenir contiguts feministes. Així, les persones assistents  podran jutjar molt millor els còmics que s’hagin presentat al 3er Concurs de Còmic Jove contra la Violència de Gènere, i podran participar  amb més criteri en la votació Popular. (*) Read more »

Share
nov. 15 2017

Torna “Aqui, Abans” a la Torre de les Aigües del Besòs

Eva Yufra i Triana Doce, són dos artistes que desprès fa més d’un any d’investigació van posat en marxa un espectacle que uneix la dansa i la memòria històrica, en un recorregut a un espai únic de Sant Martí: la Xemeneia del Besòs.

La representació d’Aquí, abans, serà el divendres 24 i el dissabte 25, a les 19 hores.  La seva obra és un projecte artístic que combina Art i Memòria, a través d’una proposta que reuneix Arts Escèniques, Arquitectura i Fotografia. Al darrera d’una recerca entre testimonis -la majoria dones- del Besós, van idear un espectacle participatiu en el que mentre ballen i expliquen acompanyen a un grup de gent en un recorregut  de baix a dalt  dintre de l’antiga xemeneia de la Companyia d’Aigües del Besós

Una posada en escena emotiva de dansa-teatre que va de l’humor a la nostàlgia, en la que Eva i Triana han posat l’ànima. La veu d’àvies i d’avis que ens expliquen la seva història i elles amb la seva coreografia la representen d’una manera única, revivint  històries que mai constaran al relat oficial de la immigració.  Els testimonis parlem amb emoció i expliquen coses de la seva vida quotidiana al Besós o les Barraques del Somorrostro. En Aquí, abans es projecten fotografies de l’època, l’espai obté un nou significat i l’arquitectura es transforma en vehicle per reviure aquests records. Read more »

Share
nov. 15 2017

El III Premi Jove de Còmic Sant Martí es lliurarà el dimecres 29 de novembre

Aquest dimecres 29 de novembre es celebra el lliurament del Premi jove de Còmic 2017, a l’Auditori de Sant Martí. 18 hores (*). 

Aquest acte de lliurament dels premis significa la cloenda de tota la campanya contra la violència masclista que el nostre Districte celebra per tercer any consecutiu, amb la participació de la Regidoria de Feminismes i LGTBI. Aquest premi dirigit a joves de menys de 25 anys, s’otorga en la seva tercera edició, s’han presentat 86 treballs.  Ho organitza el  Districte de Sant Martí, la Regidoria de Feminismes i LGTBI i Biblioteques de Barcelona, en col·laboració amb el Consell de les Dones del Districte, l’Associació Trama Serveis Culturals, l’Escola Joso Centre de còmic i arts audiovisuals, i Norma Editorial. [Per a saber més sobre el Premi].

Aquest Premi, té com a finalitat sensibilitzar adolescents i joves sobre el fenomen de la violència masclista i implicar-los en la lluita per l’eradicació de les discriminacions de gènere i en la creació de nous imaginaris igualitaris i no sexistes a través del llenguatge del còmic, en el marc de la cultura de la pau i de la no violència

(*) Plaça Angeleta Ferrer,1.  Read more »

Share
nov. 14 2017

Teatre, exposicions, gastronomia i concerts a l’Open Nigth del divendres 24 de novembre

Dintre de les activitats del Poblenou Open Night  del divendres 24, destaquem,  a les 8, l’obra “Els nens desagraïts” a la Beckett. Una nit en que es podran visitar lloc de feina i exposicions d’artistes del districte, i gaudir de gastronomia,  música, concerts en diversos llocs.(*)

Una nit de festa, des de les 20 hores fins  a la 1 de la matinada,  que us propossa un recorregut, molt be senyalat en un mapa, que recorreix des de Verneda (El Piramidon mostrà la sal d’art amb vistes del pis de dalt) fins al carrer Marina, travessant el Poblenou. Podreu trobar +info a aquesta adeça on hi està el PDF del programa. També podeu consultar la WEb de l’organització Poblenou Urban District Read more »

Share
nov. 13 2017

Una mà amiga”: històries de refugiats i d’acollides

Al nou Casal de la Gent Gran: Ca l’isidret, podreu veure 4 documentals sobre refugiats i refugiades, el dimarts 28 de novembre. (*)

Tota història d’exil·li té episodis dramàtics, però gràcies a la solidaritat humana, també pot tenir episodis dolços. Aquest és l’objectiu del projecte de la CONFAVC, que presenta aquest programa a Sant Martí i també  al’Esquerra de l’Eixample.
El cicle de cine-fòrums Una mà amiga arrencarà a les 19h, el 28 de novembre al nou casal de la gent Gran:  Ca l’Isidret del Poblenou, amb la presència d’Alejandro Díaz, refugiat d’El Salvador, i Jaume Buch coordinador de Refugiats.  

Read more »

Share
nov. 13 2017

Candidates de Sant Martí a les Medalles d’Honor de Barcelona

Entre les medalles d’honor de la ciutat de Barcelona, que s’entregaran el dijous 30 de novembre, destaquem les que s’otorguen a Isa Moren i  Maria Martinez,

La fundadora del Petit Ballet de Barcelona,  Isa Moren i l’activista Maria Martínez, són les candidates de Sant Martí d’enguany, escollides pel Consell del Districte de sant Martí. Mireu la llista de premiats a Barcelona Digital.El nomenament de la professora de dansa clàssica Isabel Moreno i de l’activista Maria Martínez com a candidates del districte per a la concessió de la Medalla d’Honor de Barcelona 2017 es va aprovar per unanimitat a un Ple del Consell del Districte de Sant Martí. Aquests guardons són un reconeixement a les persones i entitats que contribueixen amb el seu esforç i dedicació a millorar la qualitat de vida dels seus veïns i veïnes i a fer de Barcelona una ciutat més justa.
Read more »
Share
nov. 13 2017

Participeu en la sessió de Balladona del divendres 24 de novembre!

Balladona ens ofereixen  una ballada col·lectiva el divendres 24 de novembre, a la seu del Casal de Barri Poblenou. Aquesta serà una sessió especial per a treballar l’autoestima i l’autosanació. No us ho perdeu!

Després de l’exit de les sessions  de balls col·lectiu,   les companyes de Balladona ens ofereixen una secció especial per a saber com practicar la nostra pròpia curació.
Recordar que podreu disposar de guarderia pels més petits, i també s’oferirà un tast de pastes i té.
Millor confirmar assistència per mail . Places limitades
També podeu participar també a través de Facebook.
Millor confirmar assistencia per mail .Places limitades
Al Casal del Barri del Poblenou, de 18,30 h a 20,30h. Rambla del Poblenou 49
Share

Alibi3col Themocracy