juny 18 2017

Homenatge a la “Lola” amb motiu del seu 100è aniversari, dijous 29 juny

Dolores Gonzàlez, la “Lola”  veïna del Poblenou representa la història de 100 anys de solidaritat amb el veïnat, els oprimits del franquisme i els immigrants.

El Comissionat de Memòria Històrica i el Districte de Sant Martí, juntament amb l’Associació Catalana d’Ex-presos Polítics i l’Associació de Veïns i Veïnes del Poblenou, organitzen dijous 29 de juny un homenatge a Dolores González Nicolás, veïna del Camp de la Bota i del Poblenou coneguda per la seva solidaritat durant la Dictadura. L’acte començarà a les 19 h al Centre Moral i Cultural del Poblenou (c. Pujades, 176). I comptarà amb un monòleg teatra, i les actuacions de les corals Les Iai@flautes i la Flor de Maig.

La Lola, com és coneguda pels veïns i veïnes del barri, va néixer el 18 de juny del 1917 a El Puntal, Múrcia. Des de ben petita, va servir a cases de famílies benestants en el marc d’una societat marcada per l’explotació dels terratinents murcians. La seva família, compromesa amb la República, va patir penes de mort; el seu marit va estar a les presons franquistes i va ser perseguit durant molts anys.[+info al Digital Barcelona]

 

Share

Alibi3col Themocracy