febr. 20 2018

Participeu en la Vaga General Feminista el 8 de març!

A Catalunya, al igual  que a l’Estat Espanyol, el 8 de març hi haurà una vaga general de 24 hores: laboral, de consum i de cures. El Consell de Dones de sant Martí es va afegir a la convocatòria, i les associacions participaran activament en els actes convocats.

A Barcelona la vaga es coordina des de Ca la Dona (*). El dijous 1 de març es farà la presentació pública de la Vaga General Feminista pel 8 de Març.  En aquesta Web, podreu trobar +info i el Manifest.

Per primera vegada, la vaga general no és una vaga únicament laboral. Va molt més enllà, i  moltes organitzacions
col·laboren en el seu èxit. Es fa una crida a la ciutadania en general  i a totes les dones en particular, perquè el 8 de març es paralitzin tots els treballs, fins i tot aquells que realitzem gratuïtament a les llars i espais privats. Es vol paralitzar tota la societat des de quatre àmbits: llars, consum, estudis i treballs de tot tipus, legals o d’economia submergida, a l’àmbit públic o privat, que inclou també les tasques de cura a la societat i a la família; treballs que ningú veu, o bé que fem amb una menor remuneració que quan els fan els nostres companys. [+info Coordinadora feminista]

El conjunt del Moviment Feminista, amb la participació d’unes 300 organitzacions va convocar aquesta Vaga General Feminista en l’àmbit estatal.. Aquesta iniciativa es va sumar a la campanya per la Vaga Internacional de Dones realitzada per les feministes de diferents països del món. Malgrat que al nostre país s’hi ha manifestat una certa divisió d’hores de vaga laboral,  al final tots el sindicats, tant CGT, com UGT o CC.OO promouen la vaga de 24 hores.

La vaga es convoca a per a fer front a un model patriarcal que perverteix, en nosaltres, les mateixes funcions que són imprescindibles pel desenvolupament, avenç i creixement de la societat. La proposta també es dirigeix al món del consum. Es vol deixar per un dia de ser consumidores. Es vol deixar de ser model/producte de consum. També es vol acabar amb el dictat de normes sobre l’aparença física de les dones: “Els nostres cossos no han de ser reclam per incitar al consum”, es comenta a la nota de premsa publicada a Ca la Dona.

Reunió general organització Vaga 8 de març, a Madrid

El món  de la formació i l’ensenyament també s’inclou en la mobilització: “Farem evident que nosaltres som les mestres i professores dels primers nivells educatius. Visualitzarem la desigualtat existent a la docència i els llocs de responsabilitat a la Universitat. Recordem que els nostres expedients acadèmics són brillants, que som majoria en els estudis universitaris i que, malgrat això, la bretxa de gènere no ens permet accedir als llocs que ens corresponen per dret i per mèrits propis. Els llocs més alts a la política i a les empreses estan copats majoritàriament per homes. Són ells qui prenen les decisions. Prou ja de sostres de vidre!”

Cal aconseguir que ser dona deixi de ser la principal causa de pobresa, i amb més incidència encara si una té més de 45 anys, és migrant, d’una altra raça o ètnia o opció sexual. La precarietat ens porta a ser treballadores a temps parcial sense haver-ho desitjat i  aser la mà d’obra més exposada a l’atur.

En l’àmbit laboral cal protegir l’embaràs, i no pot ser objecte d’acomiadament o de marginació laboral, ni ha de perjudicar les expectatives vitals, personals o professionals de les dones. A la vegada cal exigir més prestacions socials que permetin dur a terme les tasques de criança, cura i acompanyament familiar en condicions d’igualtat de gènere i dignitat per a totes les persones implicades. Es vol que la cura sigui considerada com un bé social de primer ordre, de sosteniment de la vida i de corresponsabilitat.

Les dones no volen seguir essent la mà d’obra gratuïta que compensa les retallades pressupostàries als àmbits de la salut, serveis socials i educació.

I per acabar el manifest de la Vaga, es té molt en compte la violència, perquè “no hi serem TOTES enguany. Cada any ens assassinen, com un sacrifici davant del patriarcat. Cal denunciar l’absència de polítiques que acabin amb els feminicidis. Cal que el Pacte d’Estat, recentment signat, vagi, necessàriament, acompanyat del pressupost que permeti dotar de mitjans i recursos pel desenvolupament de polítiques reals i efectives que tal d’aconseguir una societat lliure de violència de gènere. Pel sol fet de ser dones, s’està sotmesa a una violència que ens amenaça de manera física, verbal, econòmica, mèdica i moral, que ens viola, que ens sotmet a assetjament, que ens menysvalora, que abusa de nosaltres. Violència social, institucional i sistemàtica. Per això es denuncia la justícia patriarcal que no ens considera subjectes de ple dret”. [Continua a Ca la Dona]

(*) Ca la Dona, carrer Ripoll 25

Altres Articles Interessants:  

*Mireu aquest article en castellà.
*També podreu trobar arguments per cercar el supor dels homes, com l’article: “Qué hacer el 8 de marzo si eres hombre y apoyas la huelga feminista”
*O el que s’ha publicat a El País i explica el suport de més  de 300 col.lectius  feministes
*Consultar la web de la coordinadora estatal : hacialahuelgafeminista.org, o el Facebook: “Huelga Feminista 8M”¡ Correu: huelgafeminista2018@gmail.com

Share

Alibi3col Themocracy