juny 04 2017

Africa Moment, música i dansa africana al Poblenou, i altres llocs

La primera edició de ‘Àfrica Moment’ es va centrar en la creativitat de la dona africana, i va comptar amb Bettina Quest en la cloenda del Festival al Poblenou

Àfrica Moment’ va celebrar la seva primera Trobada de l’Àfrica contemporània i van tenir lloc  diferents accions on la dansa n’és el fil conductor, des del 25 de maig al 3 de juny.  Els dissabte  3 de juny, la dansa i la música van ser protagonistes, a la plaça Huertas Claveria, del  Centre Cívic Can Felipa. Nora Chipaumire, va ser la convidada d’honor . El treball d’aquesta artista, està marcat per un intens discurs sobre la identitat i el cos negreafricà, i sobre tot parla especialment, el cos de la dona negra.

El dissabte a la nit, també va actuar Michèle Ndongui, ballarina de Camerún, que el dijous va fer un  un taller de dansa a Can Felipa, com aperitiu de la trobada del dissabte. Aquest mateix  dia, al matí el centre va acollir un taller de dansa infantil (10 h) i un altre taller de dansa per a adults (11.30 h) conduït per l’Aida Colmenero Díaz, ballarina i organitzadora d’Africa Moment. Després van ballar Michèle, Aida, com clausura va tenir loc el concert, a les  20 h, de Betina Quest, que va entusiasmar a grans i petits, amb el seu domini de la veu, i la seva música electrònica.

Aquesta Mostra es va desenvolupar en diversos espais de Barcelona, com ara El Graner (on es va desenvolupara un taller de periodisme), La Caldera – Les Corts, el Caixa Forum i els centres cívics de Can Felipa i la Barceloneta.[+info i programa a Barcelona Digital]
La trobada Àfrica Moment és un acostament a l’Àfrica actual, una Àfrica diversa, contemporània i plural que es troba tant en la diàspora com en els afrodescendents, la que neix allà i aquí, que bat i inspira. El vehicle conductor serà la dona africana creadora. Llegir sobre la inauguració de l’esdeveniment a Món Comunicació.

(*) +info a: africamomenthola@gmail.com

Share

Alibi3col Themocracy