des. 01 2017

Lliurament de les Medalles d’Honor de Barcelona

Entre les medalles d’honor de la ciutat de Barcelona, que es van entregar el 30 de novembre a l’Ajuntament de la ciutat, destaquem les que es van otorgar  a Isa Moren i  Maria Martinez

La fundadora del Petit Ballet de Barcelona,  Isa Moren i l’activista Maria Martínez, han sigut les candidates de Sant Martí d’enguany, escollides pel Consell del Districte de sant Martí. El nomenament de la professora de dansa clàssica Isabel Moreno i de l’activista Maria Martínez com a candidates del districte per a la concessió de la Medalla d’Honor de Barcelona 2017 es va aprovar per unanimitat a un Ple del Consell del Districte de Sant Martí. Aquests guardons són un reconeixement a les persones i entitats que contribueixen amb el seu esforç i dedicació a millorar la qualitat de vida dels seus veïns i veïnes i a fer de Barcelona una ciutat més justa.(*)
 Isa Moren, un referent de creativitat a la dansa al Districte

Isabel Moreno Fernández, coneguda com Isa Moren, va néixer a Jaén l’any 1948. Quan va complir 8 anys, es va traslladar a viure a Barcelona amb la seva família, al barri de Sant Martí de Provençals, on aviat va descobrir la seva vocació per la música i la dansa.
Va estudiar música i piano al Conservatori del Liceu i l’any 1969 va obtenir la diplomatura de dansa a l’Institut del Teatre. Amb aquest guardó es vol reconèixer el 45 anys de dedicació a la promoció de la dansa i la cultura a Sant Martí,  ( Consulteu +info )Moren ja ha rebut diversos guardons al districte, com les medalles de Sant Martí, al 2001, pel Peti Ballet de Barcelona, companyia que va fundar i dirigeix, i al 2011, la medalla personal. La seva trajectoria és molt llarga. A l’any 1969, va inaugurar el primer centre de dansa de Sant Martí amb l’objectiu d’afavorir l’aprenentatge d’aquesta disciplina artística entre els infants del barri. El 1981, va fundar el Petit Ballet de Barcelona, amb el suport dels socis de l’entitat. Per les aules de la seva escola, han passat centenars d’alumnes, alguns dels quals han esdevingut figures nacionals i internacionals de la dansa (Seguir llegint…)Maria Martínez, activista per la promoció de la cultura andalusa
De la seva banda, Martínez va nèixer al Clot, i forma part del Centro Andaluz Comarca de la Estepa i Sierra Sur, on esdevé una peça clau en les relacions amb les institucions. La seva inquietud pels temes que afecten les persones provoca que la seva col·laboració sigui constant en tots els sentits, amb disposició de servei a les persones i al territori.
Una altra faceta de la Maria Martínez és la seva participació activa en les festes dels barris de Sant Martí i la Verneda, tant en l’organització de la Festa Major com en altres festivitats rellevants: Cavalcada de Reis o Carnestoltes.
També col·labora amb la Parròquia de Sant Martí de Provençals en activitats de caràcter solidari, concretament en la recollida d’aliments i de roba destinats als col·lectius més desfavorits.La Maria destaca per la seva complicitat amb les persones grans i genera un grup que creix cada any motivat per la vitalitat encomanadissa que és capaç de transmetre en el seu entorn. Aquesta implicació l’ha convertida en una representant imprescindible en el Consell de Gent Gran del Districte.
Fotos: Lorenzo Fuentes
Mireu la llista de premiats a Barcelona Digital
(*) Mireu, l’article  sobre entrevista a Isa Moren en News Cat Tv, publicada en aquesta pàgina.
Share

Alibi3col Themocracy