març 05 2011

Premis Dona’MCine de documentals de dones sobre dones

Divendres, 18 de març 2011


El lliurament dels premis Dona’MCine de documentals serà en el Pati Maning, a partir de les 18,30 hores.
Escúchame”, documental de Mabel Lozano, ha estat el guanyador del primer concurs Donam’Cine, segons el veredicte del jurat. D’altra banda també s’han concedit mencions especials a “Violeta”, de Viviana Bohórquez Monsalve, i a “Heroínas” de Cristina Trenas Martín.

Segons el jurat han donat el primer premi al curtmetratge “Escuchame” per la seva qualitat cinematogràfica, tant tècnica com artística i per la seva originalitat per denunciar l’abús que pateixen moltes dones en el món: “El seu punt de vista ens situa com a testimonis directes d’una realitat d’explotació sexual invisibilitzada”.

Després del visionat dels quaranta curtmetratges seleccionats, el jurat també ha volgut destacar dues obres que van estar fins a l’última fase de selecció i atorgar una menció especial a “Violeta”, curtmetratge que a través de l’animació com a plantejament visual i en forma de conte ens parla de la situació de violència que pateixen moltes dones colombianes per part del paramilitarisme, relats de una manera estèticament impecable. Així com també es concedéis una menció especial al documental “Heroínas”, que a través d’un diari de viatge personal, proposa una cosa summament necessari que va més enllà de la solidaritat, el reconeixement de la tasca civilitzadora de les dones en el món. [+info a Dona ‘MCine i a moncomunicacio/dones ]

Share

Alibi3col Themocracy