maig 19 2017

Dones, dansa i apoderament, al Centre Cívic Besòs

La cultura Twerk & BootyDance, va ser la protagonista durant el dissabte 20 de maig amb activitats com el  taller de ball per a dones.

Aquest projecte forma part del projecte “Energies Comunitàries” i vol mostrar com poden les dones poden connectar-se entre elles, amb la dansa i també com apoderar-se a través del moviment. D’una banda, el projecte comunitari de dones Balladona servirà de marc per crear un espai de confiança, coneixement del cos i apoderament personal, de la mateixa manera que ho fa regularment al Casal de Barri del Poblenou. Compartiran aquesta nova iniciativa i donaran espai a una tanda de dansa lliure.[+info]

Per altra banda, Balladona a fet la tasca de marc acollidor d’una sessió teòrico-pràctica de Twerk & Booty Dance amb Kim Jordan Creations. S’ha explicat la història, els orígens i el desenvolupament d’aquest estil tan de moda darrerament. També parlaran de l’apropiació, del feminisme, la misogínia i uns altres dels mil temes implicats en aquest gènere per poder ballar-lo després en el seu context més idoni.

Els objetius d’aquesta dansa (twerk) d’origens africans) és ajudar a les dones a reapropriar-se dels seus cossos, saber gestionar-los i sentir-se millor en ells i utilitzar el twerk com a vehicle per treure aquest discurs blanc, hetero i patriarcal que totes tenim molt interioritzat. el taller s’adreça a totes les dones que hi estiguin interessades.

Aquest taller del disssabte 20, a partir de les 9,30h  forma part de les jornades d’Energies Comunitàries, que també ha inclòs activitats  el dijous 18 i el divendres 19 (Consultar programació)

Cal destacar  que aquesta convocàtoria és fruit del que va passar als espais de coproducció del febrer i l’abril i de les converses i entrevistes realitzades en aquests mesos, les coproductores han organitzat els diferents espais i moments de la trobada del maig. Alguns dels formats que podreu trobar, entre altres,  seran: Workshop de Community Organizing amb professionals vinguts del nord i l’est d’Europa i el nord d’Amèrica, un taller de Dones, dansa i apoderament a través del BootyDance, el mapatge continu de projectes comunitaris que trobaràs a la zona Chill Out, un espai de de ludoteca infantil per a fer gaudir els més petits o un Fòrum Ciutadà per compartir les experiències de l’organització comunitària amb el veinatge del barri del Besòs.

(*) Centre Civíc Besòs. Rambla de Prim, 87

Share

Alibi3col Themocracy