febr. 18 2018

El Festival Llum BCN 2018 va ser durant tres nits, un èxit de participació

Llum BCN 2018 ha sigut un festival que durant les nits del 16, 17 i 18 de febrer, ha omplert diversos llocs del Poblenou de iluminacions diverses  i animacions al carrer. 

Aquest  festival que s’ha realitzat per primera vegada al Poblenou es pot dir que podria haver tingut  nom de dona, perquè  ha sigut organitzat per dones rellevants que han invitat a alguna dona destacada a nivell internacional. L’esdeveniment ho han posat en marxa Marta Almirall, directora artística i Maria Güell, que ha coordinat la participació d’escoles, estudiants, i centres de Disseny com el Hub. Cal destacar l’obra de l’artista convidada, Monique Savoie,  videoartista i creadora quebequesa  que va fundar la prestigiosa Société des Arts Technologiques (SAT) de Mont-real, una fundació líder en art i noves tecnologies que ens presenta una selecció de les millors projeccions immersives. La seva carpa  de l’espai Familiar, va ser molt visitada.

 Han tingut un gran èxit  llocs tancats com La Pompeu Fabra, l’Ecola Elisava,  la Bau   o la Carpa van tenir un destacable èxit de participacio, perque la gent per entrar feia cues d emes de mitja hora de durada. Y els carres del Poblenou, al voltant de l’Illa van estar plens de gent les tres nits. [+info ]

El Poblenou durant 3 nits ha adquirit una “llum epsecial”. Un barri amb una fesomia molt particular i un passat industrial que viu un intens procés de transformació s’ha convertir per mèrits propis un nou districte tecnològic, d’innovació i de creació.

En aquesta setena edició, el festival va duplicar ( l’any pasat es va fer al Gòtic) el nombre d’espectacles i instal·lacions d’artistes de prestigi del nostre país i d’altres indrets del món, sense deixar de banda un dels segells propis que el distingeixen d’altres festivals lumínics: l’aposta per l’experimentació i la innovació que ens ofereixen els alumnes de les escoles d’art, disseny, il·luminació i arquitectura de la ciutat, que enguany tenen el repte de transformar espais de naturaleses molt diferents. Un repte que van afrontar amb noves estratègies de tractament de la llum i de l’espai, i que van demostrar un talent i una qualitat que va superar  anteriors edicions. El festival ha triunfat en la seva aposta per la experimentació i  l’innovació , sobre tot en les projeccions que van mostrar la feina de alumnes de les 14 escoles escuelas d’art, diseny, iluminació i arquitectura de la ciutat, que han sabut  transformar espais molt variats i sorprendre a tothom.. Clicar aquí per a veure distints espais.

Share

Alibi3col Themocracy