juny 30 2017

Emotiu homenatge a la “Lola” pel seu 100è aniversari, al Centre Moral

Dolores Gonzàlez, la “Lola”  veïna del Poblenou representa la història de 100 anys de solidaritat amb el veïnat, els oprimits del franquisme i els immigrants.

Amb la sala plan d’assistents, i amb la “Lola”,  molt emocionada, a la primera fila del teatre del centre Moral del Poblenou, es va desenvolupar l’acte d’homenatge a aquesta veïna lluitadora del barri. Primer es va presentar l’acte i van cantar els dones de les Corals “Les Iai@flautes” , i la de l’Ateneu de la Flor de Maig.  Posterioment va tenir lloc la representació teatral sobre la seva vida: “Memorias de la Lola” , que  va interpretar magistralment Mireia Clemente.

Aquest acte d’homenatge tant emotiu va estar organitzat pel Comissionat de Memòria Històrica i el Districte de Sant Martí, juntament amb l’Associació Catalana d’Ex-presos Polítics i l’Associació de Veïns i Veïnes del Poblenou, i va tneir lloc el dijous 29 de juny.

Dolores González Nicolás, veïna del Camp de la Bota i del Poblenou coneguda per la seva solidaritat durant la Dictadura.

La Lola, com és coneguda pels veïns i veïnes del barri, va néixer el 18 de juny del 1917 a El Puntal, Múrcia. Des de ben petita, va servir a cases de famílies benestants en el marc d’una societat marcada per l’explotació dels terratinents murcians. La seva família, compromesa amb la República, va patir penes de mort; el seu marit va estar a les presons franquistes i va ser perseguit durant molts anys.[+info al Digital Barcelona]

Mireu el vieo publicat a FacebooK.

Share

Alibi3col Themocracy