nov. 12 2017

Inauguració dels Jardins d’Anna Figuera, el diumenge 12 de novembre

La placa que s’ha posat als jardins és un homenatge pòstum a la figura d’Ana Figuera, activista social i cultural del districte

Amb l’impuls de la Comissió de Memòria i Gènere del Districte i el suport de l’Associació drat al matí, que  ha servit per descobrir la placa commemorativa en aquest espai verd situat entre els carrers d’Andrade, de l’Agricultura, de Jordi Rubió i Balaguer i del Treball, al barri de Sant Martí de Provençals.
Ana Figuera i Ortega és especialment recordada al barri perquè va liderar un moviment reivindicatiu en defensa de l’autonomia i l’alliberament de les dones mitjançant l’associació La Tela de Penélope, un espai de trobada creat l’any 1985 al Centre Cívic de Sant Martí i que va ajudar a revalorar la figura de la dona, fins aleshores excessivament lligada a les tasques domèstiques. [Info extreta de Barcelona Digital]

 

Ana Figuera, i la Tela de Penélope

Nascuda a Madrid el 1941, l’Ana Figuera va destacar pel seu paper dinamitzador social i cultural del barri. Les seves inquietuds literàries van portar-la a fundar i dinamitzar l’entitat La Tela de Penélope, que va sorgir el 1985 des dels tallers del Centre Cívic Sant Martí amb l’objectiu de trencar amb tot el que havia sotmès les dones en els darrers anys.

Amb la seva desaparició l’any 2000, la Comissió Memòria i Gènere va començar a treballar en la possibilitat de retre homenatge al seu record a través de la dedicatòria d’un espai públic. La proposta ha rebut el suport d’innombrables entitats del barri, especialment des de l’àmbit del desenvolupament dels feminismes. Mireu la info publicada al Districte.

Share

Alibi3col Themocracy