jul. 27 2017

La caravana a Melilla ja ha tornat

Les dones de Sant Martí que han participat a la Caravana a Melilla van tornar el diumenge 24 de juliol, molt contentes de l’experiència.

Totes van estar d’acord en que:”No és mateix veure cada día la tragedia de milers de persones que tracten d’arribar al nostre pais, que viure-la en directe!”
La Caravana Abriendo Fronteras va deixar Melilla després de conèixer de primera mà i visibilizar la contínua i sistemàtica vulneració de drets humans que es dóna a la frontera sud. Abans de partir van realitzar un acte reivindicatiu a favor de les dones porteadoras subratllant que “són treballadores” i mereixen unes condicions laborals justes i protecció enfront de l’ús arbitrari de la força per part dels cossos policials [+consulteu l’article d’acomiadament]
Reproduïm part de l’article publicat a Fotomovimiento: “Més de dos mil morts en el Mediterrani aquest any, són raó suficient per reclamar una nova política de fronteres o almenys una mica d’humanitat per part d’aquests que es proclamen com els nostres representants.
Les dones són, una vegada més, les que es porten la pitjor part. Abusos, violència de genero, tracta i violacions se sumen a la tragèdia d’haver de desplaçar-se dels seus països d’origen a la recerca d’una oportunitat per viure i un lloc segur on criar als seus fills. Són coses que qualsevol de nosaltres gaudim, però que se li nega a una gran part del planeta. Com deia Aziz Faye, cap vindria als nostres països a la recerca de futur si les nostres multinacionals no esquilmaran els seus recursos (…)  [+info a Fotomovimiento]

També recomanem llegir l’article publicat al Diari de Navarra.

Share

Alibi3col Themocracy