febr. 02 2018

Montserrat Rovira es preocupa de la gent que pateix desastres.

Ella és la directora del Centre d’Urgències i Emergències Socials de BCN, que hi és al Poblenou, un centre obert les 24 hores del dia, en el que ella treballa amb autèntica vocació. (*)

En aquest Centre s’atén d’urgència a les dones que sofreixen violència de  gènere greu, però tambe altres
problemàtiques de caràcter urgent.

A Rovira l’hem descobert gràcies a l’article  de Time Out, titulat: “16 noms del Poblenou que cal conèixer” que va tractar de descobrir “dones i homes que fan vibrar el barri amb projectes innovadors i necessaris”. Cal subratjar que dels 16 noms només es van destacar 4 dones.
Montserrat Rovira, directora del Centre d’Urgències i Emergències Socials, que hi és a l’antiga seu dels tallers de La Vanguardia, explica: “Quan entres aquí, el primer que veus són tovallons de paper (llàgrimes?) i joguines (nens)”.

Rovira explica que són “un centre únic, i que els 78 treballadors del centre fan una feina vocacional”. Són la darrera baula entre la calamitat i la mort del més feble”. A Barcelona, durant un termini de 24 i 72 hores, es fan càrrec de la gent que pateix desastres com: desnonaments, violència de gènere, esvorancs, homicidis. Si assassinen o mor un cuidador, ells es fan càrrec de la persona gran o del nadó fins que l’agafin els Serveis Social. També comuniquen les morts. Tan malament estem? “Sí. Sota els efectes d’una crisi que no sabem si és provocada o no, els salaris han baixat i han pujat els lloguers. I la gent accepta coses molt dures de la propietat privada que no et pensaves mai que fessin. Però per sort hi ha gent a la cosa pública amb molta sensibilitat”.

Consulteu aquest article sobre el tema, publicat a la Vanguardia.

(*) CUESB: Llacuna 25, Telèfon: 900703030

Share

Alibi3col Themocracy