oct. 09 2017

“Poesia en Jazz” amb Divadans al Casal Bac de Roda del Poblenou

Amb la sala plena va tenir lloc el diumenge 8 el concert de Divadans, al Casal de Barri. El grup va connectar amb els assistents. que van gaudir d’un concert memorable i es van mostrar entusiasmats. (*)

El grup Divadans ha actuat durant aquest any en diverses sales de Barcelona i de Catalunya, però cal remarcar que en aquesta petita sala amb cabuda per unes 50 persones han trobat un públic entregat, que amb la seva proximitat a l’escenari, mostraven un silenci total i una atenció plena, i entusiasta.
Cal destacar que les veus de les cantants es van expressar amb una  altíssima qualitat , amb tendresa i claredat, i el guitarrista Peter Lembert les va acompanyar a un virtuosisme i una passió que va crear una harmonia i una connexió impressionants.
I és que tots els concerts de “Poesia en jazz” amb les cançons homenatge a la poesia catalana, sobre tot, a la poesia de dones, agraden molt, i es valora la feina i interpretació del grup, que ofereix jazz i blues en català al mateix nivell que el que mostra en inglès. Després de l’èxit “García Lorca: paisajes en jazz”, aquest grup va aprofundir en una feina de recerca i composició sobre poesia catalana. Divadams en aquest projecte combina les seves dues grans passions: el jazz i la poesia. Les tres cantants treballen amb les veus i la música d’una manera molt especial, aconseguint un espectacle, molt fresc i amb molt de ritme, que estableix una forta comunicació amb el públic. Poesia en jazz es basa en una selecció de poetes catalans, aplicant-hi el llenguatge del jazz. El grup ho formen:  Laia Porta, veu; Loni Geest, veu, composició i arranjaments;  Araceli Aiguaviva, veu (*) i Peter Lemberg, guitarra espanyola. Podreu trobar la info sobre aquest concert a la agenda del Casal Bac de Roda.

La selecció dels poemes correspon a poesies i poetes que, d’alguna manera estan relacionats amb les cantants sigui per relació o per passió.
Poetes musicats: Montserrat Abelló, Rosa Leveroni, Josefa Contijoch, Marta Pessarodona, Olga Xirinacs, Dolors Miquel, Enric Casasses, Joan Margarit, Salvador Espriu, Joan Salvat-Papasseit, Josep Carner, Maria del Mar Bonet, Raimon, George Gershwin, García Lorca

Les podeu escoltar consultant el seu Canal Propi a Youtube.
​(*) Araceli Aiguaviva és veïna del Poblenou, és la vidua d’Huertas Claveria, cantante de jazz i activista cultural.

Share

Alibi3col Themocracy