juny 15 2018

El Petit Ballet de Barcelona, farà formació de dansa per unir cultures

Isa Moren durà a terme un projecte de dansa per a nens i adolescents, a Burkina Faso.

La dansa que es fa a Sant Martí hi serà a Burkina Faso, a través de la fundadora del Petit Ballet de Barcelona, i a l’ONG, Sini Nyassigui (Per a un futur millor). Moren  ha organitzat un programa de cooperació amb la Lycée Philagora, a Ouagadougou, capital d’aquest pais africà, per a l’última setmana d’aquest mes d’agost. 
Aquesta ONG durant molts anys ha desenvolupat un programa d’educació per a nens i adolescents en una escola on alguns nens i adolescents estudien amb beques, i tenen garantits dos àpats al dia gràcies al programa d’apadrinament. Dirigeix l’escola Soleymane Bamba. La promotora i coordinadora d’aquest projecte de cooperació ès María de Prado Rocha, que està integrada a l’Associació Món Comunicació.

Isa Moren, directora de l’escola i del Petit Ballet, coreògrafa i creadora dels espectacles que estrena des de fa molts anys aquesta companyia, viatjarà a aquest país africà amb el ballarí i coreògraf  Joan Manuel Quiles.  Un cop allà, duran a terme un programa formatiu de 8 dies, en la qual hi participaran uns 70 estudiants seleccionats. Serà un “stage” intensiu, amb”  tallers basats en la dansa clàssica, tradicional, contemporània  i de noves tendències. Moren i Quiles, proporcionaran als participants els coneixements bàsics de la dansa a través del moviment, i coneixedors del  ritme innat que tenen els africans  des que neixen,  la formació partirà de les seves pròpies arrels per arribar a un fecund intercanvi entre els diferents estils de dansa.

L’objectiu principal dels tallers que s’impartiran, serà fomentar la cooperació artística, a través de la dansa i transmetre la diversitat cultural, treballant des d’una base tècnica rigorosa, disciplina, treball en equip, respecte, comunicació i escolta, sensibilitat i creativitat. El seu objectiu és crear una peça de diferents estils i estructures, producte del treball realitzat, que es presentarà al públic format per les famílies, professorat de l’escola, alumnes de Philagora i assistents
a l’esdeveniment el darrer dia d’estada a Ouagadougou.

Amb aquest projecte que s’inicia enguany, 2018, és pretén tenir continuïtat i s’atorgarà una beca, durant el 2019, a un alumne-alumna amb vocació  i condicions artístiques especials.

Per desenvolupar aquest programa en la seva totalitat, els organitzadors estan buscant ajuda financiera, o material (roba i instruments). De moment, Menkes, una empresa de roba de ball, ha donat vestuari i complements de dansa per als tallers.

Per + informació: María de el Prado de Rocha. pradicasares@gmail.com 655269640

Share

Alibi3col Themocracy