Dijous 6 de juny, al centre Cultural Teresa Pamies, Urgel 165, ales 19 hores.
Pobresa i violències. La feina de les dones del moviment veïnal als nostres barris
Entre altres, parlaran Ada Colau (PAHC), Marce.la Güell (Sanitat) Montse Millà (Poble Nou)
La primera violència: la pobresa
La crisi i les polítiques de retallades agreugen de dia en dia una situació de les dones que, en nombrosos àmbits, estava ja marcada per la desigualtat i la precarietat. Des del bressol fins a la vellesa, constatem la feminització creixent de la pobresa. El 8 de març, les dones de Barcelona han denunciat amb força aquesta realitat, exigint polítiques socials justes que les permetin desenvolupar les seves vides, fer front a les seves responsabilitats i participar plenament com a ciutadanes en els afers públics.
Des del moviment veïnal alertem per tant la ciutadania per tal que no es malmetin els avenços aconseguits per la lluita històrica de les dones, i denunciem el brutal retrocés que amenaça el conjunt dels nostres drets. El desmantellament del ja deficient estat del benestar, la regressió en l’àmbit dels drets laborals, la progressiva privatització i les retallades en els serveis públics – sanitat, educació, serveis socials i atenció a la dependència – deriven els costos de la crisi cap a les dones, relegant-nos de nou a l’espai privat, empitjorant les nostres condicions de vida, augmentant la nostra pobresa i la desigualtat entre homes i dones… amb una especial virulència pel que fa a les condicions de vida de les dones migrades, gitanes, famílies monomarentals, dones amb diversitat funcional… Demanem que les dones prostituïdes, en la seva gran majoria immigrades, que volen sortir dels circuits d’explotació sexual rebin el suport necessari i que s’aturi l’assetjament policial que pateixen en el marc de l’anomenada “ordenança de civisme”. Demanem unes politiques públiques que responsabilitzin els “clients” i el conjunt de la ciutadania, fent-los prendre consciència de la violència que comporten les indústries del sexe, intolerable en una societat democràtica.
Demanem, en general, unes polítiques que afavoreixin el dret a tenir un treball digne, que donin opcions a les joves perquè puguin escollir la seva vida i accedeixin a la independència econòmica, única manera d’avançar en la igualtat i combatre eficaçment totes les violències que patim. [info a A. Veïns Esquerra de l’Eixample]