L’any passat 26 dones van denunciar casos d’assetjament davant la Inspecció de Treball
Segons el Reportatge emès el 27 d’agost per el Telenoticies de TV3; “La feina és un dels llocs on més costa denunciar un cas d’abús masclista o un assetjament sexual. La por de perdre el lloc de treball fa que en la majoria dels casos les víctimes no s’atreveixin a fer el pas“.

El petó forçat de Rubiales a Jennifer Hermoso el van veure gairebé 6 milions d’espectadors per televisió. Una anomalia. I és que l’assetjament sexual en el món laboral encara és invisible en molts casos. Tot i que, segons l’última macroenquesta del Ministeri d’Igualtat, una de cada cinc dones que han patit assetjament sexual ha estat a la feina.
Un dels problemes passa pel silenci de l’entorn, tal com explica la psicòloga especialista en violències masclistes Alba Alfageme.

“Si el problema de les violències sexuals en l’àmbit laboral és una xacra és perquè durant molt temps hi ha hagut connivència de les persones de l’entorn, que han vist les conductes i no han dit res. El silenci reforça la conducta dels abusadors.”
Un silenci que es tradueix en denúncies encara irrisòries, segons els dos sindicats principals, la UGT i CCOO. La secretària de Dones i Polítiques LGTBI de CCOO, Mentxu Gutiérrez Jiménez, explica que es tracta d’una “violència molt complicada de denunciar” i que està “molt normalitzada”, i per això en transcendeixen pocs casos.[continuar llegint a Tv3_CCMA
+Info
*Les agresions sexuals a la feina. una questió de poder.[ El Crític.]
*Nou de cada deu professionals de cinc àrees bàsiques de sagessa han rebut agressions [Avui].
*Dones Valentes. Màster Gènere UAB. [+info i foto]