maig 21 2018

Al Poblenou dones i homes migrants pels drets d’emigrants i refugiats

Dimarts 22 es va acabar el tancament al Poblenou, i anuncien manifestació pel diumenge 27.

Les ocupants de la església de Sagrat cor,  han marxat el dimarts 22a la nit. Molts d’ells es tornem a a la Massana, i altres a Badalona. Anuncien una manifestació pel diumenge 27 , a les 12h, a la Plaça Catalunya. Volem  continuar la lluita per aconseguir papers i nacionalitat. I per celebrar el seu últim Ramadan al nostre barri  van convidar a qui vulgués a un sopar a un local de la església.  Van participar unes 20 persones del districte que van acompanyar als qe van quedar pel fer el sopar i el acomiadament. I es van mostrar molt agraïts de la solidaritat del barri, i del acolliment del rector de la parròquia.

Des de principis de maig van tenir lloc tancament i protestes a Barcelona de diversos grups de migrants. I  al Poblenou diverses organitzacions  van respondre a la convocatòria de Poblenou Refugi, per fer una manifestació el dilluns 14, i posteriorment una quinzena de persones es van tancar a església del Sagrat Cor. En tots aquests tancaments el paper de les dones va ser mol important, i cal destacar el  protagonisme en les acciones de les dones migrants al centre de la ciutat, que segueix a la Massana. però ara la lluita s’ha estès i s’està desenvolupant per diversos llocs de sant Martí de Provençals, Badalona i a la plaça de la Gardunya (centre ciutat).

De la seva banda, al Poblenou es va organitza una  manifestació al barri , i l’acció posterior de l’ocupació del sagrat Cor: Aquestes accions las van  impulsar  la Xarxa de Suport als Assentaments, Apropem-nos, l’AV del Poblenou, la Taula Eix Pere IV, l’Associació Cultural i Social Bac de Roda, el Banc d’Acció Social i altres entitats socials i religioses del barri, com a protesta col·lectiva contra el racisme i pels drets dels migrants i de els persones  refugiades”.
 
El grup de persones que s’han tancat a l’església del Sagrat Cor ja portaven més d’una setmana tancats. Ara seguiran la seva lliuta per reconèixer els seus drets i per la igualtat, d’altres maneres,  fins que es compleixin els objectius que persegueixen. Els impulsors asseguren que es fan seves les reivindicacions i demandes de les persones migrants: “Si volem avançar cap a una societat acollidora, oberta, lliure i respectuosa, des del teixit associatiu i el moviment veïnal hem de seguir treballant per canviar un sistema racista, capitalista i patriarcal que maltracta les persones i en el qual no ens sentim identificades”, afirmen. [+info]

D’altra banda, a la Massana, es dones han sigut protagonistes de  la tancada migrant  del divendres 4 de maig, va tenir bones resultats. Junt al moviment feminista s’estan desenvolupant estratègies conjuntes, Segons informa  Gemma Garcia, a la Directa.cat. Des de que es van tancar a la Massana van començar a buscar punts en comú per respondre al racisme i al patriarcat. Cal recordar que l’any 2001, una cinquantena de dones migrants també es va tancar per formular demandes específiques.

Quan va començar la tancada migrant a l’antiga Escola Massana, al barri del Raval de Barcelona, les dones van prener el timó. van convocar el moviment feminista per trobar i organitzar respostes i estratègies conjuntes sobre autodefensa feminista per respondre al racisme i al patriarcat. Amb aquest fi, el passat dimecres dos de maig es va celebrar una assemblea de dones i van decidir el tancament del divendres, i van ser únicament elles les que van passar  la nit a la Massana [+info]
Consulteu el Manifest Publicat per Apropem-nos.
Share

Alibi3col Themocracy