Maria Àngels Roque ha publicat una interessant llibre sobre el paper de les comunitats de dones en l’antiguitat.
Doctora en Antropologia social, i llicenciada en Història, és directora del departament de Cultura, Gènere i Societat Civil de l’Institut Europeu del Mediterrani a Barcelona (IEMED).


El llibre és el resultat d’anys de recerca (20 anys fent la tesi doctoral més la recerca per a l’actualització posterior) en els que l’autora ha associat la història de vida de dones de diversos llocs de la península ibèrica que assumien durant 8 mesos el govern de les seves comunitats mentre els seus marits feien la transhumància amb ovelles merines a Extremadura, amb les històries de l’antiguitat sobre les amazones als països de la mediterrània i centreeuropeus.
La seva és una recerca molt propera i explicada amb sencillesa. El que va explicant t’atrapa i et fa conèixer el paper de les dones a l’antiguetat La primera presentació del llibre Roqué lha fet a Barcelona, a una llibreria petita i reconeguda del Poblenou, la Llibreria Nollegiu, el passat 13 d’octubre, en una sala plena de gent, i al acabar la presentació de l’autora per la catedràtica Anna Cabré va dinamitzar un debat molt interessant i participatiu el tema. Roqué ens va mostrar un mapa del paisos del Mediterrani, molt instructiu sobre el que la relación entre “amazones i serranes” que explica en el seu llibr .[seguir llegint a La Independent]