abr. 26 2018

Àmbar Prim compleix 25 anys i ho celebra al Centre Cívic Besòs

El dijous 26 d’abril l’Associació Àmbar Prim va reunir a molta gent.


La presidenta Dolores Navais va presentar la celebració al costat de Doris Escobar. A la sala d’actes del centre cívic es van trobar molta gent amb les companyes de Àmbar Prim -una de les associacions del districte que compta amb més dones associades- i després es va inaugurar una exposició i van oferir un refrigeri i copa. La sala es va omplir, i van assistir, tres regidors i regidores, carlota Falgueras, Josep Maria Montaner i Raimon Blasi, que també van parlar sobre aquesta associació.

La presidenta actual forma part de l’associació, des dels inicis, i la va dirigir des del 1994 al 1997. Ara segueix com a presidenta des del 2013, i en la junta comparteix les tasques de direcció, amb Doris Escobar, la companya que assisteix regularment a les reunions del Consell de les Dones, i participa en diverses comissions. Actualment forma part de la comissió d’organització dels 25 anys del Consell. I és que a principis dels 90, a Sant Marti, van sorgir associacions de dones, que en un moment determinat, seguint la iniciativa de la responsable de la Regidoria de Dones del districte, van decidir crear el primer Consell de les dones de la ciutat de Barcelona. Navais explica que: “Àmbar Prim ha tingut com a principal objectiu que les dones tinguin un lloc per reunir-se, opinar,  tertúlies, i fer juntes activitats diverses”. I certament han aconseguit un grup estable de dones actives i influents que participen en diferents esdeveniments del Besòs. Durant aquest temps, entre les activitats que segons ella, destaca com a pròpies, i originals: “tenim el taller de creació de coixins en forma de cor que regalem a les dones que pateixen o han patit càncer de mama, i el taller de teatre, que els ens ha permès estrenar obres des de fa diversos anys”-segueix explicant la presidenta. Però també, tenen bastant èxit altres activitats com a ioga, bolillos, ceràmica, arts aplicades, patwork, gimnàstica i sardanes, Algunes de les quals les realitzen al centre cívic del Besós, el seu espai de referència per participar en activitats del districte. “D’aquests anys tenim moltes coses per rememorar, però recordem amb especial afecte la nostra visita com a grup a Brussel·les, per visitar el Parlament Europeu, i el lliurament d’una de les medalles d’honor de Barcelona, l’any passat. Una medalla “col·lectiva” que ens va concedir l’Ajuntament de Barcelona, explica la presidenta.

El local de l’associació, s’ha convertit en un lloc acollidor no solament per a les dones del veïnatge, si no també per a grups dones pakistaneses, que hi han trobat des de fa anys acolliment, i la possibilitat de reunir-se. Aquest grup  actualment el coordina, la companya del Consell, Adeeba Asghar.
Per a +info: associacioambarprim@gmail.com. Mireu reportatge anterior a santmartiambveudedona.cat

Share

Alibi3col Themocracy