Comissions

 Març 2018Divendres 2 de març. Reunió a Oficines Districte, Carrer Andrade, 9. Comissió: Celebració dels 25 anys del Consell de les Dones de Sant Martí

Dijous 1 , 14,30h.  Reunió a Can Ricart, Comissió de la Festa  i Acte Principal del Consell, del 11  de amrç a Can Ricart

********************************
Antigues

2015 Reunió Comissió Prevenció de la Violència,  Resumen 

Acta: Reunió Comissió de Treball del Consell de Dones de St. Martí, 19 de juny de 2014 17:30h a 19:30h.
Assistents:Montserrat Díaz i Glòria Piñol de la Vocalia de Dones de l’AAVV La Pau; Dora Escobar de l’ Associació de Dones d’ Àmbar Prim; Júlia López de l’Associació Món Comunicació; Marta Mas de la Xarxa de 50 i més -excusa la seva presència- però, ens  ha fet arribar a la Comissió  la seva aportació a les propostes de treball ; Ana López – tècnica del PIAD de St. Martí; Gemma Capella – tècnica de Dona del Dte. de St. Martí.
Ordre del dia
Què podem fer per col·laborar en la prevenció de la violència de gènere?
S’ inicia un torn  de paraules on sorgeixen varies propostes per part de les participants, esdevenint un col·loqui en el que surten, entre d’altres temes, la necessitat de vincular els homes en aquest procés de sensibilització, per apostar per un  canvi d’actitud en ells.
Es planteja, però la premissa de que, pot ser, aquest canvi no l’hem d’anar a buscar molt lluny, sinó que l’hem de generar des del que és quotidià i en nosaltres mateixes… també.
Un altra mirada, més afinada en perspectiva de gènere, en cadascuna de les coses i activitats que fem –ja sigui des de l’àmbit personal, familiar, com des del professional, o des de l’àmbit del voluntariat.
Aquesta visió més analítica, ens permetrà aturar-nos a pensar la veritable dimensió de tot allò que transmetem a través de les nostres actituds, decisions,  o bé accions, i potser serà un començament del canvi que volem aconseguir i una manera de poder fer-los-hi veure als altres.
Els petits canvis són els poderosos i, cadascuna ha de fer el canvi en sí mateixa, per començar a canviar la realitat que ens envolta.
A partir d’aquesta reflexió en grup,  la orientació de -cap on hem d’anar?, comença a visualitzar-se amb més claredat  i, es el fet d’estar vinculades amb moltes altres dones – dins les pròpies  entitats-  es valora com una oportunitat, ja que es podria mirar de fer-los-hi costat,   oferint informació i assessorament, si és el cas que s’identifiqui alguna situació que es pugui identificar-se de risc.
Des de la Direcció de Serveis  a les Persones i al Territori, juntament amb el  PIAD del Dte. s’ofereix la possibilitat de fer servir els recursos municipals que tenim a l’abast, com és el de poder realitzar  algun Taller –que des del PIAD ens poden dissenyar a mida- en aquest línia.
Així, doncs, les dones interessades de les diferents entitats de Dones del Consell,  podrien assistir-hi i realitzar una formació específica, amb l’objectiu de  poder esdevenir agents de prevenció en la detecció de la violència de gènere. Aquesta actuació -des de dins de les entitats- es valora que té un important potencial i permet –alhora- fer xarxa en contra de la violència masclista.
També es proposa de recórrer a l’Acord Ciutadà, el qual posa a la nostra disposició poder sol•licitar sessions audiovisuals, xerrades  i Tallers de prevenció, que també són una bona eina de coneixement i formació en l’abordatge de fenomen de la violència masclista.
En contrastar els acords als que havíem arribat en el decurs de la sessió amb la documentació aportada per la Marta, ens adonem que en el que és essencial hi ha coincidència i es valora com molt important aquest fet.
Recollim també  la proposta del començament de la reunió i la Comissió valora el fet de poder contactar amb Associacions d’homes del Dte. per fer-los participar en algun moment  en algun moment en aquest  o en d’altres Tallers, com poden ser el de  Masculinitats.
La tècnica de Dona, fa una proposta d’activitat -al voltant dels actes del 25 de novembre- de la realització d’un Graffiti en algun mur del Districte. La idea és que sigui -dissenyat i realitzat per noies-  en coordinació amb la Comissió de Treball del Consell de Dones.
Entre totes hauríem de cercar possibles ubicacions. Una proposta és la de la Plaça de la Palmera. Caldria veure la ubicació exacta… per fer la sol•licitud.
Cal fer una proposta de calendari per una nova trobada de la Comissió. Potser es pot plantejar cap a mitjans de juliol, si podem comptar amb la presència de les noies graffiteres…
En un altre sentit, també es considera adient un canvi en  l’horari dels Consells i passar-los a les 18:30h., així com el dia de la setmana fixar-lo en dimarts, de manera que pugui facilitar la participació a un major nombre de representants del Consell de Dones del Districte.
Secretària del Consell de Dones.
Gemma Capella                                                                  25 de juny de 2014
*************************************************************************
Dilluns 30 de març Reunió  extraordinària a les  18, 30h  Reunió al Districte. Per la dona assesinada al Districte.
_______________________________________________________________________-
Comissió 8 de març 2014
Manifest
 • Amb motiu de la commemoració del 8 de març, Dia Internacional de les Dones,volem posar de manifest que és un dia ple de simbolisme per a les donesi la lluita pels seus drets, i també per totes aquelles personescompromeses amb la igualtat. Ens reunim aquí per retre homenatge ales dones que des de tots els racons del mon ens han precediti han obert el camí per aconseguir una societat més justa i igualitària. No obstant això encara estem molt lluny d’una veritable igualtat i pertant la nostra lluita continua sent necessària. Cal reconèixer que degut a la crisi actual, les dones són en molts casosles que han de salvar l’economia familiar amb el seu treball,fent encara més difícil la conciliació familiar i laboral.
 • Necessitem incrementar la presència de les dones en els llocs de responsabilitat de les institucions públiques i de les empreses per tal de crear i desenvolupar projectes innovadors i de futur. S’ha de fer visible i fomentar la participació de les dones i en especial les més joves en tots els espais per tal d’impulsar un relleu generacional paritari.
 • Cal posar en valor el lideratge de les dones en els processos de canvi que la societat necessita. Torna a ser un moment important per valoritzar les activitats de cura i potenciar la coresponsabilitat adoptant compromisos per què les empreses facilitin lapaternitat responsable.
 • Cal una nova racionalització del temps per un altre tipus d’organització mes justa, equitativa i igualitària.
 • És imprescindible incloure l’enfocament de gènere en qualsevol formació tècnica 1/o professional. Fomentar l’accés de les dones a les noves tecnologies.
 • S’ha de posar atenció als avenços per la igualtat de gènere per tal de no perdre els drets adquirits.
 • Defensar el dret al propi cos i exigir una educació sexual accessible a tota la població.
 • Fer visible el paper que les dones han tingut al llarg de la història.
 • I finalment no podem oblidar que cal continuar donant suport als programes permatendre a totes aquelles dones en situació de vulnerabilitat. I en especial cal, més que mai, treballar conjuntament i avançant per eradicar la violència contra les dones que és la manifestació mes perversa de la desigualtat entre homes i dones.
 • Reivindiquem un pacte de gènere. Només si les dones ens posem d’acord en el que cal defensar podrem seguir avançant en els nostres drets. VISCA EL 8 DE MARÇ!!!! ___________________________________________ Reunions tras la Creació de la comissió per al 8 de març i plantejament de continguts.
Ja s’ha realitzat la primera reunió de la Comissió, avisarem de la segona trobada, per qui es vulgui apuntar.
Vanessa Garcia Tècnica Referent Dona i Gent Gran Direcció de Serveis a les Persones i al Territori – Districte de Sant Martí Ajuntament de Barcelona Carrer Andrade, 9   08018 Barcelona Tel. 93 291 57 00 vgarcias@bcn.cat www.bcn.cat/santmarti *****************************************************************
Sobre el 25 de novembre, dia internacional en contra de les violències envers les dones 
Propera reunió de la comissió del 25 de novembre 2013
El dimarts 1 d’octubre de les 17’30 hores a les 18’30 hores ( al C/Andrade, 9) esteu convocades a la reunió de programació de continguts per a l’acte institucional del 25N.
Us demano confirmació d’assistència al meu correu: vgarcias@bcn.cat
Moltes gràcies
Cordialment,

Vanessa Garcia Tècnica Referent Dona i Gent Gran Direcció de Serveis a les Persones i al Territori – Districte de Sant Martí Ajuntament de Barcelona Carrer Andrade, 9 08018 Barcelona Tel. 93 291 57 00 www.bcn.cat/santmarti*********************************************************************************************

Juliol 2013

Sobre els 20 anys del Consell de Dones de Sant Martí

Al llarg d’aquest any 2013, es compleix el 20 aniversari dels Consells de Dones de la ciutat de Barcelona (de ciutat i dels Districtes).
És un objectiu comú treballar plegades per a fer visible aquesta fita, per tant us remeto la convocatòria del Consell de Dones de Ciutat,
 Ens plau convocar-vos a la reunió del Grup de Treball que, per a tractar monogràficament sobre la commemoració del XX aniversari dels Consells de Dona (municipal i de districtes) a la ciutat tindrà lloc a la seu del Districte de Sant Martí (Plaça Valentí Almirall, 1) el proper dimecres 10 de juliol, a les 18 hores.

*************************************************************************** 

Reunió Comissió Acte 25 de Novembre 11_  25 d’octubre 2011
Vanessa Garcia es  posa en contacte amb nosaltres per tal de convocar-nos el dimarts 25 d’octubre a les 6 hores de la tarda a la seu de la Direcció de Serveis a les Persones ( Plaça Joan Casanelles 1, antic Casal de Gent Gran Joan Casanelles, edifici al costat de la Seu del Districte).
Ordre del dia:
 • Preparació de l’acte pel 25 Novembre: Dia Internacional de la No Violència envers les dones.
 • Reserveu la data acordada pel Regidor Sr Eduard Freixedes: Dijous 24 de Novembre a les 7 hores de la tarda.
Per tal de reservar sala, prego em confirmeu la vostra assistència el més aviat possible al meu correu electrònic vgarcias@b SOBRE LES COMISSIONS * Entre les comissions fixes cal destacar la Comissió del 8 de març, en la que poden participar les dones de quealsevol associació per orgnaitzar des de tres mesos abans els actes que es faran als voltants del 8 de Març, día internacional de la Dona Treballadora. Durant l’acte es realitza la lectura d’un manifest aprovat pel Consell de Dones * Altra comissió de treball és la del 25 de Novembre, día internacional en contra de les Violències contra les dones, que també organitza un acte als voltant d’aquesta dada.  Abans de la celebració  també es realitza un manifest aprovat pel Consell de Dones, i al que es dona lectura pública durant l’acte A finals de l’any 2009, també es va crear una comissió per a posar en marxa un homenatge a Anna Garcia Canovas,  presidenta de  la Xarxa de 50 i mès,  en el día del seu aniversari,  per celebrar els seus 50 anys de feina comunitaria a favor de les dones.

Alibi3col Themocracy