Diumenge, 25 de juliol, 19 hores. A Can Ricart (Poble Nou- Sant Martí /Barcelona)
El World Youth Choir clou la gira Mundial a Barcelona
El World Youth Choir s’ha despedit de Barcelona a Sant Martí, a l’antiga fabrica de can Ricart. 80 cantants i músics de gairebé tots els païssos de món han donat per finalitzada la seva gira europea amb la Revetlla de les llengües, un recital d’entrada lliure, a l’antiga fàbrica de Can Ricart, futura seu de Linguamón-Casa de les Llengües. Però entremig del concert coral ofert al mig de la gran explanada de fàbriques, i amb un aforament ple de gom a gom també s’ha pogut gaudit d’una perfomance de més de 300 llengües, amb gent dels més diversos racons del món que ens explicaven en una frase la sadiduria popular del seu lloc d’origen. Tots i totes portaven unes camisetes negres amb el lema Sóc ric, parlo llengües. Una “perfomance” multicultural i de totes les llengües dirigida per Joan Ollé, en la qual han participat persones nouvingudes i altres que ja porten més temps Catalunya. Un espectacle que ha posat l’accent sobre el patrimoni lingüístic existent en l’actualitat al nostre país, i la relació del català amb altres llengües.
L’ escenari havia segut especialment construït per a l’ocasió , i el grup coral World Youth Choir (WYC) va encapçalar una vetllada en la que s’ha pogut gaudir d’un grup coral multiètnic internacional que han cantat composicions dels països nòrdics, i també al final s’han llüit amb uan composició catalana, segons lletra del poeta Cassasas.
Aquesta coral és un dels projectes corals més significatius a escala global, no només per la seva singular formació i l’alta qualitat de les seves apostes artístiques, sinó per ser un projecte que promou el diàleg intercultural amb la construcció de ponts entre cantants joves de cultures molt diverses. El grup està format per veus de diferents cultures del món (d’entre 17 i 26 anys) i va ser nomenat ‘Artista per la pau’ de la UNESCO com a reconeixement a la difusió de la pau internacional a través de la música, per això se’ls considera una de les corals juvenils més importants del món.
Durant la revetlla s’ha fet una crida a l’intercanvi lingüístic i cultural entre tots els assistents, amb la intenció de fer de la vetllada un espai dinàmic d’intercanvi cultural, participació i tolerància. La revetlla ha acabat amb coca, cava i música pels assistents i membres de la coral i de la perfomance.
[+info a Linguamón]