Roger Granell, que va col.laborar en la grabació del documental “Les dones a les cooperatives del Poblenou, que van fer Julia L.Tremols i Susana S. Villafañe, a través de l’Associació Món Comunicació (AMC) va presentar fa uns dies, el seu documental sobre “La Flor de Maig”, en el que surt una de les nostres protagonistes: Antonia Prades.
Produccions la Llacuna, un projecte audiovisual liderat per Roger Granel i centrat especialment en el Poblenou, fa un homenatge als 125 anys del naixement de la que va ser la cooperativa de consum més important del barri, La Flor de Maig. ‘Recooperem‘ posa el focus en aquest exemple de cooperativisme amb entrevistes a Antonia Prades, una dona que va treballar-hi, un historiador i alguns dels membres actuals de l’Ateneu Popular La Flor de Maig.
Podeu assistir a les properes pressentacions d’aquest mes, el dimecres 16 a Biblioteca Manuel Arranz, i el dilluns 21 al Casal del Barri del Poblenou, a la Rambla, ambdues a les 19,30 hores.
La cooperativa de consum més important que va tenir el barri, La Flor de Maig, va néixer fa 125 anys i va aguantar fins a mitjan segle XX. Amb el franquisme va esdevenir una escola i a partir dels anys 70 l’edifici i el seu esperit fundacional van ser reivindicats pel veïnat. Un immoble que va ser ocupat l’octubre de 2012 i del qual, després de molta pressió veïnal i un any i mig després de l’ocupació, l’Ajuntament va comprar la primera planta. Ara a l’Ateneu Popular La Flor de Maig es fan diverses activitats com classes de ioga, recollida de roba solidària, cant coral, xerrades i també és un espai d’oci. Un model autogestionat que, segons els membres de l’entitat, manté en part l’esperit de l’antiga cooperativa de consum. [+Info vídeo del reportatge a BTVNoticies]