La bretxa digital de gènere està augmentant dintre i fora del mercat laboral
Al mateix temps que la revolució tecnològica en curs ,accelera vertiginosament com a consequència de les noves necessitats de comunicació creades per la pandèmia de la COVID, creix la preocupació en molts entorns de la societat per l’escassa participació de les dones en aquesta nova revolució en les TICs. Aquest article de Maria Ángeles Sallé. Doctora en Ciencias Socials, màster en Igualtat de Génerè i llicenciada en Comunicació i Sociología, publicat a Byte profunditza sobre aquest tema que s’està posant sobre la taula.

Un déficit que presenta consecuencias negativas
Un dèficit que presenta conseqüències negatives en multitud de camps, d’entre les quals destacarem tres:
1) el perillós increment d’unes bretxes de gènere que ja eren de per si mateix elevades, en excloure dels seus beneficis als qui constitueixen més de la meitat de la població.
2) una pèrdua incalculable de talent, al no poder-se aprofitar els coneixements i capacitats de la generació femenina més qualificada de la història, a més de renunciar a la intel·ligència creativa i innovació que resulta dels equips diversos,
3) l’enorme risc que representa la construcció d’una societat digital amb impacte en la vida de tots els éssers humans i en la del planeta, per part d’un nucli minúscul de persones -gairebé tots homes- que acapara un poder desmesurat. I que deixa al marge a una majoria entre la qual es troba, precisament, la més preparada per a comprendre i atendre els assumptes de la vida. Alguna cosa que no solament planteja un problema d’exclusió i falta de diversitat, sinó també de seguretat humana i democràcia.

Creix la preocupació en cada vegada més entorns de la societat per l’escassa participació de les dones en ella
Existeix l’opinió generalitzada que la pandèmia, malgrat el paper central ocupat per les dones en la seva gestió -ja sigui des de la trinxera dels serveis essencials o des de les seves llars-, les ha penalitzat de manera desproporcionada, a la qual cosa se li ha donat un nom: la “she-*cession”. Així, segons l’últim Global Bretxa de gènere 2021 del Fòrum Econòmic Mundial, durant l’últim any el temps necessari per a tancar la bretxa global de gènere ha augmentat en 36 anys (de 9,5 a 135,5 anys), sent aquest la pitjor dada des que aquest índex va començar a realitzar-se en 2006 (WWF, 2021a). Altres informes, alerten igualment sobre aquesta reculada. Una reculada que es reflecteix d’una manera especial en la pèrdua diferencial de llocs de treball, també a Espanya. [+Seguir lleguint a Byte]
Consultar aquest infom: Global Gender Gap 2021 https://www.weforum.org/reports/global-gender-gap-report-2021