Durant aquest mes de gener, que arribat el fred, estàn atenent a moltes persones sense sostre, perquè no dormin al carrrer.
El CUESB té la seva seu social i d’atenció al Poblenou, on equip de 93 professionals brinda atenció psicosocial permanent a les persones que pateixen des d’un sinistre fins a la pèrdua sobtada de l’allotjament.

Barcelona compta amb un servei que atén de forma permanent, les 24 hores dels 365 dies de l’any, qualsevol crisi social sobrevinguda: el Centre d’Urgències i Emergències Socials (CUESB). Amb una norantena de professionals —entre professionals del treball social, psicologia i personal qualificat—, aquest servei cobreix les necessitats bàsiques i de suport emocional de les persones que pateixen una situació sobtada, des d’un sinistre fins a la pèrdua de l’allotjament, no només a la capital catalana, sinó també a una vintena de municipis de l’àrea metropolitana. A més, des d’aquest novembre el servei compta també amb un nou equipament: el Centre d’Acolliment d’Emergències, el qual serveix per donar sostre i aixopluc a la ciutadania que es vegi afectada per fenòmens meteorològics, emergències sanitàries i altres situacions no previstes.
El CUESB és un centre de primera resposta que integra dos serveis principals d’atenció permanent: el Servei d’Urgències Socials i el Servei d’Emergències Socials. D’aquesta manera, el centre es constitueix com a única porta d’entrada a la qual es pot adreçar qualsevol persona —telefònicament o presencialment— quan es trobi en una situació de vulnerabilitat social sobtada i urgent; especialment infants, gent gran o persones que hagin patit maltractaments, entre altres. (…)
Obert sempre a la població
Existeixen dues vies generals per accedir als serveis d’atenció psicosocial i cobertura de les necessitats bàsiques que ofereix el CUESB. Per una banda, en el cas de les emergències socials —com la mort sobtada d’un familiar per autòlisi, un accident de trànsit, un incendi o qualsevol altra mena de sinistre— són els Mossos d’Esquadra, la Guàrdia Urbana, els bombers o el SEM els que activen als professionals del CUESB per a brindar suport emocional i social a la ciutadania afectada. En el cas de les urgències socials, en canvi, aquestes persones no només poden ser derivades per part dels cossos d’intervenció, sinó que poden acudir presencialment a la seu del centre (al carrer Llacuna, número 25, de Barcelona) o trucar al telèfon d’atenció urgent (900 703 030).

Seguir lleguint a SOCIAL.CAT
Sobre aquest tema es pot llegit més a la Web de Barcelona.