
Nazanim Armanian parla del feminisme a nivell internacional i del moviment #MeToo, en positiu i en negatiu.
Interessant article d’opinió de la periodista i activista originaria d’Irán: Nazanim Armanian, publicat en Público que explica com la campanya de “Me too” (“Jo també”) d’alguna manera s’ha estés pels païssos asiatics i continua sent necessari que s’estengui encara mes.

“Passen dos anys des que l’actriu demòcrata de Hollywood Alyssa Milàno – explica Amirian_ llancés la campanya “#Yotambién” per a denunciar la violència sexual que havia sofert en el seu treball i convidés a altres dones trencar el seu silenci; i el va aconseguir: milers de dones de tot el món i en desenes d’idiomes s’animessin a revelar i compartir els seus secrets més dolorosos i humiliants fent història: trencar en tros al maleït concepte d’honor, un dels pilars de la família patriarcal.
Milions de dones musulmanes que obligades (per Déu, l’Estat o la família) es cobreix amb el vel també sofreixen tocaments i fins i tot violacions en els espais públics. Una enquesta a les dones egípcies, (que avui al contrari del que passava en els anys setanta cap s’atreveix a posar-se minifaldilla), gairebé totes amb el vel, realitzada per l’ONU en 2013, va mostrar que el 99,4% havia experimentat assetjament i abusos sexuals”.
Pero Armanian també comenta que les agressions a les dones estan a l’ordre del dia a tot el món: “L’assalt a les dones als carrers de l’Afganistan és tal que ni se salven les que porten el burca (corprèn que justament l’única cosa que ressalta és el sexe de la persona). Aquest va ser el tema del performance de l’artista afganesa Kubra Khademi, que va fer de gladiatoria de calces d’acer per a mostrar per què hi ha pares que no deixen que les seves filles vagin al col·legi. El hastag #MosqueMeToo (“Mesquita jo també”) denúncia que ni en els llocs sagrats com la Meca, les dones fins i tot ultratapadas estan fora de perill”.
Cal llegir tot el article, per conèixer les raons d’aquesta campanya internacional, I també les seves contradiccions i crítiques: [Seguir llegint l’article en castellà]

Fotos de Público, de la Primera manifestació de Metoo, a Antena 3 Tv, i de l’article publicat a la Silla Rota (Mèxic)