És una iniciativa conjunta al 22 @ que desenvolupa una Plataforma al Poblenou, per promoure a les startups de dones.

El dijous 14 d’octubre, Isabel Sabadí, Directora de 22@NETWORK BCN, va participar en la presentació del cicle Valkiria INTECH de Valkiria Institute for Futures, que és una plataforma de Corporate Venture Building en femení. I va valorar aquesta iniciativa “que connecta Startups fundades o co-fundades per dones amb models d’innovació oberta d’empreses referents, disruptives i que aposten pel talent femení, per la creativitat empresarial innovadora i diversa de les dones”.
Amb el suport del Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública, 22@NETWORKBCN i Fundació iberCaja, la comunitat de #OpenInnovation Valkiria Institute For Futures desarrolla aquest programa Valkiria INTECH enfocat a ajudar a “startups en el seu desenvolupament.

Cal Incloure i potenciar el Talent femení
La directora i CEO i coordinadora d’ aquest projecte que es fa a la seu de Valkiria, és Iolanda Triviño, que va comentar que l’objectiu de crear aquesta plataforma és impulsar ecosistemes més diversos i inclusius que integren el talent femení. En paraules de la mateixa Triviño en la presentació: “Busquem connectar directament les emprenedores locals amb l’ecosistema internacional, per a continuar impulsant models d’innovació oberta en femení”
La plataforma s’estructura en cinc bases: connectar l’ecosistema de startups femenines amb una xarxa de professionals, realitzar reunions per establir un vincle en comunitat, dissenyar models d’interacció entre empreses i emprenedores a través de projectes, potenciar el canvi de mentalitat i visió i seguir avançant a través de l’ecosistema digital (+info )

Cal dir, que la majoria de l’equip professional de Valkiria INTECH és femení. Per exemple Juanita Acevedo, experta en marca personal amb valors; Veronique Barlagne, consultora en coaching sistemàtic; Margarita Celedón, experta en comunicació intercultural; i Montse López, consultora en pla de desenvolupament.
Un programa de 8 setmanes
Es preveu desenvolupar el programa en vuit setmanes amb una organització de quatre fases de vuit sessions de formació teòrica-pràctica i compta amb la presència de 10 startups, amb l’objectiu de potenciar la diversitat i la inclusivitat del talent femení dintre del món TIC. La primera fase s’enfoca en les habilitats essencials i en un programa d’autoconeixement de les persones amb la presència de l’empresa MARINVA; la segona fase potenciava l’estratègia del negoci i els valors i la metodologia MAREL; la tercera fase té l’objectiu de preparar i desenvolupar el pla de vendes i creixement amb la metodologia Agile Sales amb la presència de Veronique Barlagne; i, finalment, la quarta fase, amb la presència de la directora de 22@NETWORKBCN, Isabel Sabadí, que va presentar la plataforma i preveu desenvolupar el cicle de ‘Venture Building’, com a final de les sessions al desembre, un cicle que vol connectar amb les corporacions més innovadores.

Encara que les inscripcions per aquest projecte s’hagin acabat, Triviño i les organitzadores estan convençudes de que d’alguna manera el programa continuarà: “ El futur més pròxim ens ofereix un panorama on la responsabilitat de les empreses és evolucionar cap a nous models de talent en un procés de reinvenció per a la seva recuperació i per a la reactivació de l’economia”: Per això cal potenciar aquestes plataformes que donen veu al talent femení i a les dones que volen construir una societat més tolerant i sostenible. Text: Mari Loli Valenzuela
Podeu consultar tota la presentació a Youtube
*Consultar l’opinió de Iolanda Triviño a Metadata i la presentació de I. Sabadí a Network22@