set. 08 2018

“Ens volem Vives i Pregoneres”: Un pregó Feminista

Les dones de la Filadora, han fet el pregó  de la Festa Major del Poblenou demanant unes festes feministes 

L’Assamblea Feminista de  La Filadora ha fet el pregó oficial el dissabte 8 després de la Cercavila pel tot el barri. La Festa Major del Poblenou es va iniciar el dia 7 i durà fins el   16 de setembre. Mireu el Programa (Calendari) i trobareu un munt d’activitats. 

A la Revista de la Festa, podeu llegir   l’article de presentació i del pregó: “Ens volem Vives i Pregoneres“.  Àfrica Ragel, com a transcriptora de l’Assemblea ens comenta al butlletí de la Festa  perquè les companyes de l’Assamblea van aceptar ser les pregoneres en aquesta edició. Resumim unes línies:  “La veritat és que van dubtar força si aceptar la invitació de ser pregoneres -expliquen- Som conscients que el discurs del feminisme està a l’ordre del dia  i que no és políticament correcte anar-hi en contra. Teniem por a l’instrumentalizació (…) i que s’utilizés La Filadora com la quota feminista durant la Festa Major (..) però al final hem pogut  donar-li la volta a la proposta   i aceptar-la (…) Avui dia encara costa que les dones siguin escoltades!. I només per això ja val la pena venir a sentir el que diem”.

El pregó de la Festa Major, va ser el dissabte 8 a les 19,30h. A la festa Major hauran moltes activitats feministes i amb perspectiva de gènere. Destaquem el dilluns 10,  de 17,45h  a 19,30h,  la Ruta Crítica amb Perspectiva de Gènere.  Una ruta “Feminista” que sortirà de l’espai Jove “Bilbao” , del carrer Pallars , amb el carrer Bilbao:  Organitza L’Assemblea Feminista de la Filadora: I des de les 21,30h, tindrà  lloc un  “sopar a la fresca i quinto feminista”, al mateix espai Jove Bilbao.

En aquesta edició també es vol aconseguir “Violència sexual cero al Poblenou”, i per això la  Coordinadora d’Entitats del Poblenou, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona, i com a edicions anteriors, han pres mesures perquè la festa torni a estar  lliure d’agressions masclistes i ha posat en marxa per segon any consecuitiu una carpa d’atenció a la ciutadania amb l’objectiu de prevenir i lluitar contra les agressions sexistes.

La Carpa estarà operativa a la Rambla del Poblenou 49, davant el Casal de Barri, a partir de les 22 h i fins a les 3 h de la matinada, els dies: Divendres 7 de setembre; Dissabte 8 de setembre; Dilluns 10 de setembre; Divendres 14 de setembre i el Dissabte 15 de setembre.

La carpa “Punt d’informació, sensibilització i assessorament per a la prevenció de la violència masclista i l’assetjament” està gestionada per professionals d’Invia, entitat del Poblenou especialitzada en l’atenció a les dones. Juntament amb la Coordinadora d’entitats del Poblenou i l’ACR, s’han organitzat dues sessions de tallers per tal de fixar un protocol d’actuació. 

Share

Alibi3col Themocracy