juny 15 2018

Gran èxit de la celebració del 25 Aniversari del Consell de Dones de Sant Martí

El Consell de les Dones de Sant Martí ha complert 25 anys, i ha fet un acte d’homenatge i retrobament.

A la sala de plens de L’ajuntament de districte, es va desenvolupar la celebració amb un ambient de molta cordialitat i complicitat. Fen una petita crònica de l’acte i reprodüint part de l’article publicat a Sant Martí.

L’acte institucional de celebració dels 25 anys del Consell de Dones de Sant Martí s’ha celebrat aquest dijous 14 de juny a la seu del districte. En ell s’ha homenatjat les dones protagonistes i el paper cabdal de l’espai tant a nivell de districte com de ciutat. 

Pioner a Barcelona, el Consell de les Dones de Sant Martí ha celebrat els seus primers 25 anys de vida aquest dijous 14 de juny a la Seu del Districte en un acte institucional que portava per lema “Juntes movem el món”. 

L’acte, emotiu i reivindicatiu alhora, ha comptat amb la presència de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, la regidora de feminismes i LGTBI, Laura Pérez, el regidor del districte, Josep Maria Montaner, i la regidora de feminismes i LGTBI de Sant Martí, Carlota Falgueras. [+info a  Sant Martí]

Després de la benvinguda i presentació de l’acte, van parlar Ada Colau, i  Laura Pérez, regidora de feminismes i LGTBI. Després es va passar un vídeo commemoratiu dels 25 anys, realitzat per TVClot amb la col·laboració amb la comissió organitzadora i el  districte (Mireu el Vídeo]. Posteriorment van intervenir algunes de les dones grans del districte, com a representants de les associacions fundadores, i alguna d’elles amb el seu discurs recordatori reivindicatiu van emocionar als assistents, la majoria dones associacions i partits, invitades especials i ciudadanes dels districte, que omplien de gom a gom al planta baixa i la part de dalt del salo de plens. L’homenatge a les fundadores del Consell de les Dones, va ser tot un èxit, i un reconeixement a totes les dones que any darrere any  ho han dinamitzat, així com a les conselleres i tècniques que han treballat durant diferents etapes, amb una menció especial a les que van participar des de la seva creació.
La presentació va anar a càrrec de dues dones, Alba Girasolillo, de Kalidoscopiques, representant una de les últimes associacions incorporades i de Mariona Omede, actual responsable de les Dones del Foment, i fundadora de “Dones i Comunitats”, una de les associacions més antigues.
A continuació es va obrir un interessant debat”Les dones prenen la paraula”,  sobre el present i futur de l Consell,  dinamitzat per Olga Oriso i Marta Fleta, que va comptat  amb molta participació de les assistents
I per acabar van poder  ¡gaudir d’un brindis de commemoració  amb el sentit de l’humor de l’artista Montserrat Escopinyà.

Cal destacar que el Consell de Dones Sant Martí va néixer l’any 1993, a iniciativa d’algunes associacions de dones del districte i gràcies al suport de l’equip de la regidoria i la consellera del districte, va ser una iniciativa pionera a la ciutat, el primer, per tant, de tot Barcelona.

Mireu la Galeria de fotos de l’ajuntament al Flirk . També hi ha fotos al  Facebook.

També va ser molt comentada l’exposició que es va poder veure a la primera planta sobre  portades de Dones de Sant Martí, la revista que es va fer als primers anys del Consell:
També podeu mirar  la petita petita mostra de la galería de fotos antigues que trobareu a Picasa.

 

 

Share

Alibi3col Themocracy