Dimecres 20 de Novembre a l’Hotel Novotel, s’abordarà el tema de l’arqueologia de gènere, una altra història de les nostres avantpasades. (*)

Aplicar la perspectiva de gènere a l’arqueologia suposa estudiar i comunicar un passat més igualitari, tornar la veu a les dones, traient-nos d’una invisibilitat històrica obligada. Tradicionalment, el discurs hegemònic estava relacionat amb l’economia, guerra o política, obviant les tasques de socialització, manteniment o cures, en mans de les dones, atorgant un relat esbiaixat de la història.

Per parlar d’aquesta història i d’aquestes possibles interpretacions i impactes contem en el proper cicle de Dones en valor amb Maria Cacheda i Anna Torres, arqueòlogues i feministes, que presentaran una interpretació diferent de l’arqueologia amb anàlisis i visió de gènere.
Maria Cacheda, arqueòloga i divulgadora de patrimoni Cultural. Actualment, treballa en l’àrea de monuments i jaciments de l’Agència Catalana de Patrimoni Cultura.
Anna Torres, llicenciada en Geografia i Història i Història del Art per la universitat de Barcelona. Alcaldessa de El Cogul i responsable del Centre d’Interpretació de la Roca dels Moros de Cogul. [+info]
(*) Dimecres 20 nov. Novotel. Carrer de la Ciutat de Granada/Diagonal . Cal inscripcio prèvia.
Consulteu article sobre el tema publicat a La Independent.
Imatges de La Independent (Sandra Montón), d‘Arqueologia UB, UAB I Tot Sant Cugat.