C. Cineforum: Cal recordar que aquest dissabte dia 10h a les 11 del matí, a la Pça del Mercat, es passaran dos fragments de la pel·lícula Interferències, en la que s’analitzen i es recullen diverses problemàtiques principals culpables de la crisis actual, com s’entrellaçen entre sí, i les conseqüències i alternatives possibles. http://www.
Més informació sobre altres actes : http://
“Interferències]” , un projecte audiovisual, educatiu i mobilitzador, sobre les causes de la crisi global i les seves alternatives. [+info a
Un exercici de vigilància de la societat civil sobre els governants, els poderosos i tot el que els ciutadans no veiem en el dia a dia.

Interferències és la culminació del treball de més de 10 anys investigant i denunciant diferents mecanismes d’anticooperació. Un treball realitzat des de la ODG en xarxa amb múltiples organitzacions, xarxes i campanyes. I des de fa 5 anys, en paral · lel, és el resultat del treball de Quepo per trobar noves maneres de comunicar i apropar l’audiovisual professional en el sector social, amb un compromís absolut amb el treball de continguts per a les necessitats de comunicació de les entitats, al servei del debat i l’acció social.
Hem intentat dir amb altres paraules el que normalment diríem amb una parrafada de continguts densos i declaracions d’experts.
Fa dos anys ens trobem, ODG i Quepo, amb l’voluntat de tirar endavant un projecte audiovisual que ens ajudés a reflexionar amb l’espectador sobre els conceptes que condicionen el desenvolupament socioeconòmic dels països i els pobles, tant al Sud com al Nord. Una altra manera de treballar des de les ONGD, fer incidència en la societat sobre quines són les accions que segur no milloren el món en què vivim.
Volíem fer més accessibles conceptes i processos que, a oïdes de gran part de la ciutadania, resulten abstractes i inaccessibles. Mecanismes i paraules que els experts en la matèria pensem que la societat coneix però que al carrer, en la realitat del dia a dia, no sent que li corresponen o l’afectin. Però en realitat es tracta d’una realitat que condiciona la nostra vida i la de milions de persones a tot el món. Mecanismes com el deute extern o el comerç internacional, l’abús de poder per part d’empreses transnacionals o els interessos que amaguen governs i institucions internacionals, els impactes del model de consum i producció sobre les persones i el medi ambient. En definitiva, Interferències que provoquen impactes negatius sobre el bon viure de les persones. Després de molts anys d’investigació, buscant com aglutinar en un concepte tots els factors i variables, ODG vam començar a utilitzar el terme Anticooperació.
Un grup de persones, investigadors, economistes, activistes, tècnics i artistes, amb administracions públiques i empreses privades, fan possible una pel · lícula col · laborativa sense ànim de lucre.