Aquest primer festival que va reunir el Gospel i la dansa en un mateix espectacle, va posar dempeus ballant i aplaudint a tot l’Auditori de Sant Martí.
No es podia haver pensat en un espectacle millor per a obrir, el dissabte 7 de novembre la Festa Major de Sant Martí de Provençal. Tant el Petit Ballet de Barcelona – molt reconegut pel districte per les seves actuacions a l’Auditori, sobre tot l’ultima del passat 18 d’octubre: “Tricentenari +1”- com les tres corals que van participar, Gospel FM, Gospel Clot i Units pel Gospel van agradar moltíssim al públic assistent que omplia tant platea com l’anfiteatre de gom a gom. Totes les corals van fer una actuació d’alt nivell davant d’un públic entregat i participatiu, que palmejava i corejava les cançons.
La directora de l’ultima coral, Units pel Gospel, Laura Flores va aconseguit aixecar de les cadires a tothom, cantant i ballant algunes de la cançons d’aquest grup. Però l’apoteosi va arribar al final amb la sorpresa fi de festa, quan les tres corals van sortir omplint l’escenari i el passadís del costat per cantar dirigits per Jose Beuter: It’s me, o lord” (“Soc jo, oh Senyor!”), i juntament al cos de dansa del Petit Ballet de Barcelona que va representar una preciosa coreografia adaptada a la cançó, creant entre tots un espectacle únic que van sorprendre a tothom. I com acomiadament final, el públic, que no parava d’aplaudir, cantaires i cos de ball -per iniciativa de Beuter- van cantar junt als assistents dempeus, una cançó desitjant Bon Nadal.
Aquest primer festival “NIT DE GOSPEL A SANT MARTI” ideat per Isa Moren per unir la dansa i el gospel es un mateix espectacle, i així introduir al barri un nou element cultural, que havia creat molta expectativa, i va ser un veritable èxit. Les invitacions, que s’havien de recollir en la AA.VV de Sant Martí de Provençals, promotora de l’acte, es van exhaurir el primer dia. Aquest muntatge va ser molt original, sobretot la sorpresa final mai vista a l’Auditori, d’actuar plegats corals i dansaires.
L’acte es va iniciar amb la presentació d’Alicia Garcia,que va fer pujar a l’escenari al president de l’AA.VV, Toni Santos i a Antonio Herrera, un dels nous consellers de Sant Martí (havien assistit gairebé totes i tots), que va agraïr la feina dels organitzadors. De la seva part, Santos es va excusar per què molta gent del barri, al no disposar d’invitació, no van poder gaudir de l’espectacle.
El Petit Ballet va iniciar el festival, amb una presentació acadèmica, amb música de diversos autors. Desprès de la segona coral van actuar amb la fusió de tres estils de dansa, clàssica, contemporània i flamenc. La seves actuacions van ser d’alt nivell artístic, i com en altres ocasions van impactar a tot el públic assistent.Gospel FM -cor del Foment Martinenc, dirigit per Josep Beuter van cantar un bon repertori, mostrant el seu domini del gospel clàssic i contemporani. Compten amb un grup molt be conjuntat, amb veus solistes magnífiques.
De la seva part, Gospel Clot, el cor de Sant Pere Claver -també es del districte i asseia a l’escola del Jesuïtes del Clot-, amb uns 60 cantaires dirigits per Jordi Cardona, van destacar per la seva qualitat, i sobre tot per la seva vitalitat i domini de l’escenari, cantant i ballant un gospel modern i proper, amb tanta passió que van encomanar la seva alegria a tothom.
Units pel Gospel, va ser la coral convidada i té com a directora Laura Flores, i assaja tots els divendres a l’església de Santa Anna de Barcelona. Formada per una quarantena de cantaires, van oferir 5 cançons molt
participatives, del seu repertori que inclou des del gospel més tradicional fins als espirituals negres en diferents llengües.
També cal destacar als musics acompanyant en directe a les diferents corals, Hèctor Andreu, al baix elèctric, Dani Guisado, bateria, Fredy Frequet, a la guitarra, i Sergi Soler, al teclat. I van sobresortir especialment les veus solistes de Silvia Segura i de la mateixa Laura Flores.