El director de l’espai de creació artística del Poblenou assegura que l’objectiu del document és visibilitzar, reparar el dany causat i acompanyar la persona afectada

Des d’aquest dimecres, la Sala Beckett disposa d’un protocol per l’abordatge de les violències sexuals i l’LGTBI-fòbia. L’espai de creació artística del carrer de Pere IV, al Poblenou, l’ha presentat públicament comprometent-se així amb la prevenció, detecció i visibilització d’aquestes pràctiques inadequades i a donar la millor resposta en cas que es produeixin en l’àmbit de les seves instal·lacions i les activitats que s’hi desenvolupen.
Què ha passat? Com et sents i què vols que fem nosaltres? Són les preguntes essencials de cara a reparar el dany” , es pregunta Toni Casares, director de la Sala Beckett
Les tres preguntes essencials
Toni Casares, director de l’espai, assegura que darrere la creació d’aquest protocol hi ha la intenció de visibilitzar, reparar el dany causat i acompanyar la persona afectada. Casares afirma que hi ha tres preguntes essencials que “tenen a veure amb posar la persona en el lloc d’atenció primordial” davant d’un possible cas d’abusos.
“El relat de la víctima ja és evidència”
El document s’ha elaborat al llarg d’un any i ha estat possible gràcies al procés col·laboratiu entre el personal de la sala i l’organització Creación Positiva. Nieves Prado Soto, tècnica de sensibilització d’aquesta entitat feminista, ha assegurat que el document ha de servir per fer prevenció però també per “lluitar contra la impunitat de les violències sexuals i l’LGTBI-fòbia”. Prado Soto ha afirmat que només el relat de la persona que diu haver patit violències “ja és evidència” i que serà la persona denunciada a qui li correspondrà “desmuntar aquesta evidència” [Seguir mirant i llegint la notícia a Beteve].
Mireu el video: https://beteve.cat/societat/beckett-crea-protocol-violencies-sexuals-lgtbi-fobia/