juny 09 2017

“Las herederas”, un documental sobre Matriarcats

Anna Boyé, va presentar el documental sobre el matriarcat de l’illa de Sumatra, el dijous 8 de junio, al Casal del Barri Poblenou. I després va tenir lloc un debat molt interessant!

El documental s’inicia amb aquesta frase:Hi ha un lloc al món on només les dones hereten les terres…” A l’oest de la illa hi viu el poble Minangkabau, una comunitat matriarcal de més de quatre milions de persones, on les tradicions ancestrals -denominades Adat- situen a la mare al centre de la societat. Allí les dones hereten la casa, la terra i els béns de la família, que passen de mares a filles. El llinatge el transmeten elles i el consens o acord mutu entre home i dona és la base que sustenta la vida.
En mig de la societat musulmana que predomina a Indonesia, destaca aquesta comunitat també musulmana, on les dones tenen a la natura como a mestra i guia per a dirigir el seu entorn. Després de la projecció va tenir lloc  un debat sobre “matriarcats”.

Boyé va quedar tan impactada amb aquestes dones i el seu entorn, que ha organitzat un viatge especial pel 8 de juliol, al  que encara us podeu apuntar.[+info a Món Comunicació]

Així explica Boyé la seva feina d’investigació sobre el terreny: “Viatjant i estudiant la diversitat de cultures i de religions em vaig adonar  de les discriminacions que pateix la dona i em vaig preguntar si hi havia llocs on la dona tingués un paper rellevant. I sí, n’hi ha. Així va néixer Matriarcats, un projecte etnogràfic, fotogràfic i pedagògic per descobrir l’essència deles societats matriarcals”.

Mireu l’entrevista d’Anna Boye a Els Matins de Tv3.

Share

Un comentari to ““Las herederas”, un documental sobre Matriarcats”

  1. […] Teniu en compte que aquest documental, també és podra veure el dijous 8 de juny al Casal de Barri Poblenou, consulteu santmartiambveudedona.cat […]

Alibi3col Themocracy