juny 04 2018

Les dones de La Verneda-la Pau en la Setmana Cultural

Molta participació de dones  al debat públic: “Vecina baja tu silla”

Les dones de la Verneda-La pau van organitzar diversos acte el divendres 1 de juny. Des de del matí fins a la tarda, i dintre de la programació general de la Setmana Cultural.  Primer va tenir lloc un  homenatge a les dones cosidores. I elles mateixes van fer una mostra i mercat de venda del seus treballs a la plaça de la Pau. Al migdia van oferir un dinar popular per a tothom. I després a la tarda, van organitzar un debat  públic titulat: “Veïna baixa la cadira”, on dones de diverses entitats i cultures, veïnes delbarri van expresar les seves idees sobre l’ús de l’espai públic amb perspectiva de gènere.

Aquestes activitats, s’han programat  dintre del Programa d’Enèrgies Comunitaries a La Verneda-La Pau, fins al diumenge 3 de juny. Des del dilluns 28 de maig  en que es va inaugurar la Setmana amb una xerrada sobre salut,  fins el divendres 1 de juny, les dones van tenir un gran protagonisme. El dimarts 29,  va tenir lloc una xerrada sobre violència de gènere, al Piramidon també es va inaugurar una exposició del col·lectiu de Surt,  de Paudona, el nou grup creat en el barri, i que s’han unit a “las vernedas” i que volen posar en marxa  actes per a dones. 

El dimecres 30, també al Piramidón, el grup de les “Madalenas del teatro del oprimit” van fer una perfomance, i  després va tenir lloc una sessió de Contacontes. I el dijous 31, un taller de tecnologies. I la mateixa tarde, però al Casal del Barri de la Pau:  Taller de còmics. I per acabar aquesta setmana cultural el dissabte 2, es va fer un gimcana intergeneracional i una lectura dramatizada a la nit. El diumenge 3 de juny,  a la placa de la Pau, es ava oferir un festival intercultural de Música.
Mireu la festa a aquest enllaç de les activitats de Sant Martí.

 

Share

Alibi3col Themocracy