La Federación estatal COCEMFE ha firmat un Conveni amb altres entitats que també es vol aplicar a Catalunya.
El conveni de col·laboració es va firmar el 18 d’octubre amb CLM Inclusiva COCEMFE i el Grup AMIAB juntament a la Asociación de Mujeres Empresarias de Albacete y provincia (AMEPAB) amb l’objetiu d’ajudar en la empleabilitat de les dones amb discapacitat. [+info]
La Confederació Espanyola de Persones amb Discapacitat Física i Orgànica (COCEMFE) denuncia que el 33,8% de les persones amb discapacitat es troba en risc de pobresa o exclusió. Reclama que s’implementin “totes les mesures necessàries” per erradicar aquesta situació. L’entitat ha alertat que la situació ha empitjorat encara més després de la pandèmia, per això reclama que s’implementin “totes les mesures necessàries” per erradicar aquestes situacions. COCEMFE ha subratallat que “es tracta de la xifra més elevada de l’última dècada, amb un increment interanual superior a l’1% i gairebé 11 punts percentuals més que la que suporta la població sense discapacitat (23%)”
Per a aconseguir-ho, el grup d’entitats es comprometen a dur a terme accions dirigides a promoure el compliment de la Llei General de Drets de les Persones amb Discapacitat i de la seva Inclusió Social referent a la quota de reserva de lloc de treball o, en el seu cas, amb caràcter excepcional, el compliment de les mesures alternatives establertes.

Enrique Alarcón, president de CLM Inclusiva COCEMFE, assenyalava la seva satisfacció per aquest acord en l’acte de la signatura d’aquest, comentant que aquestes accions “busquen millorar l’ocupabilitat de les dones amb discapacitat per a, a través de l’ocupació, arribar a una societat inclusiva”. Alarcón va recalcar a més la importància de treballar en el “suport psicosocial de les dones que formen part del món rural”. Per això, va avançar que des de l’entitat castellanomanchega es posaran en marxa programes que ajuden a les dones amb discapacitat en aquest entorn.
Per part seva, la presidenta del grup AMIAB, Encarnación Rodríguez, la signatura del conveni suposa un pas més en el treball que l’entitat realitza des de fa 30 anys. “La societat ha d’estar dotada perquè les persones amb discapacitat puguem dur a terme el nostre projecte vital en qualsevol àmbit de la nostra vida, per la qual cosa és fonamental sumar al teixit empresarial”, va afirmar.
Consulteu COCEMFE CATALUNYA a facebook https://www.facebook.com/CocemfeCatalunya
D’altra banda, COCEMFE Catalunya, que amb l’escassetat d’habitatges accessibles, l’increment del cost dels lloguers i el sobrecost que impliquen les tecnologies de suport i el necessaris suports domèstics són alguns dels factors que restringeixen que les dones emprenedores amb discapacitat puguim treballar i emprendre amb condicions d’igualtat. “També cal tenir en compte -recorda aquesta entitat- , que l’increment de la factura de la llum també té una major incidència sobre aquest grup social, ja que moltes persones amb discapacitat física i orgànica necessiten realitzar un consum elèctric constant per al correcte seguiment del seu tractament o l’ús de tecnologies i recursos per a la vida independent”. Info de Social Cat que prove d’ ACN
CONSULTAR
Entitats federades a COCEMFE CATALUNYA.
Mireu Social.cat: La primera incubadora per a persones amb discapacitat foment l’emprenedoria.
2019: Article sobre l’igualtat d’oportunitats; publicat a santmaartiambveudedona.
