Presentem el primer article de l’Observatori de Gènere de Sant Martí, que ha posat en marxa l’AMC (*) i que vol ser inclusiu i revelador. Esperem la vostra participació!
Podeu consultar els Objetius del Observatori de Gènere per a la Igualtat de Sant Martí en la seva pàgina de presentació. Arà al setembre presenten el resumen de la tasca de seguiment realitzada, amb un repàs d’alguns dels continguts del mes d’agost, amb les informacions que cal destacar.
A BeTeVe, entre altres es va informar del DGTL, un festival en que les dones no apareixin per ningú lloc. L’autora es Clara Vera (12 de agost). Mireu el reportatge.
Pel que respecta al llenguatge, moltes vegades n’es pas inclusiu: “Els equatorians celebren el dia Nacional al Fòrum”: 6 d’agost. Malgrat que entrevisten a una dona. També han donat el mateix titular a TV3 “Els equatorians celebren el dia Nacional al Fòrum”. Malgrat que en l’entradeta parlen de la comunitat equatoriana.
Entre els Mitjans de districte cal destacar a Linia Sant Martí (20 de Juliol). Pel que respecta al llenguatge usen el masculí: “Preocupats pel turisme” .
Molt correcte, com a Bones pràctiques que a la Notícia del 6 de juliol, donen la paraula a la síndica en el cas de l’Alberg de la Vila Olímpica.
Pel que respecta a Acelobert, destaca per les seves Bones pràctiques , ja que sempre entrevisten a una dona, i un home, alternativament .
També han reproduït un article d’Homes Igualitaris.
En la info de Poblenou Urban district, destaquen les Bones pràctiques. Donen la veu a Gloria Bosh i a Amalia Pereira
Pel que respecta a mitjans generalistes, El País, l’article sobre “Poblenou . 20 años “fabricando” artistas, de Blanca Cia (27 d’agost), es podia qualificar de Bones practiques, amb l’entrevista a la directora, Montse Badia, però no apareix en ningú lloc una foto d’ella.
I es pot criticar que al reportatge: “Barcelona recuperará en 2018 la gestión de Palo Alto”, no donen la veu a cap dona per explicar què passarà amb Palo Alto al Poblenou.
El Periódico, en la seva secció de Sant Martí, usen el plural masculÍ: “Vecinos del Clot decidieron en 1991 instalar una copia de la Fuente de las ‘Pajaritas’”.
Es podria qualificar de Bones pràctiques les entrevistes a dones del districte, com la que va publicar Carme Escales, a la directora Lali Alvárez. O la de
Mercé Sarrias, també de Carme Escales
Entre els Altres mitjans caldria destacar:
Poblenou.org, que en les seves informacions no te perspectiva de gènere.
Al contrari que aquest mitjà digital, la revista Revista El Poblenou, es podria incloure en Bones pràctiques, ja que dona molta importància a les dones, amb seccions i entrevistes. Però també cal mencionar que a l’article a la web, a la portada només parlen de refugiats ( en masculí).
Amb molt bona perspectiva de gènere és l’últim numero de juny pels seus reportatges, articles i fotografies: Destaca l’article d’Estrella Pineda, sobre “Les dones silenciades a la música Clàssica”
(*) Aquest projecte de l’Associació Món Comunicació (AMC), està inclòs en en els projectes subvencionats al 2017, pel Ajuntament de Sant Martí, i es realitza amb el suport de la Regidoria de Dones de Sant Martí.
Si ens voleu enviar informació, ens podeu escriure al Mail.