juny 20 2018

Marxes exploratòries de dones al Besòs i al Maresme

Es vol incorporar  la mirada de les dones per transformar l’espai públic.

La primera reunió informativaha tingut lloc  el dilluns 18, per organitzar les marxes exploratòries amb perspectiva de gènere, al Besòs, que tindran lloc el 27 de juny, i el 4 de juliol (*) 

És el torn de les veïnes del Besòs i el Maresme. El procés comença amb una reunió en la que  les veïnes participants exposen diverses problemàtiques  i esproposa un recorregut concret, tant per  la marxa del  dimecres 27 de juny. com la segona la dimecres 4 de juliol. Es reparteixen responsabiltiats i es decideix qui farà les  fotos durant el recorregut i com s’explicaran les experiències viscudes cadascú. També es va parlar de la sessió final on es presentaran les conclusions de la marxa. [Mireu +info]

Aquestes marxen s’han propossat des del Pla de Barris del  Besòs -Maresme per analitzar l’entorn i buscar solucions per fer la vida més segura i còmode. Encara hi ha zones massa fosques, llocs pels quals no es pot transitar amb els cotxets o falta de jardins i parcs infantils. Són alguns dels problemes amb els que es troben les veïnes de la ciutat quan passegen pels seus barris fent que moltes d’elles tinguin una sensació d’inseguretat permanent.

Per tal de revertir aquesta sensació, el Pla de barris ha iniciat unes sortides a tots els barris de la ciutat per explorar el territori des d’una perspectiva de gènere. D’aquesta manera, les dones poden observar “in situ” elements que podrien millorar la seva vida quotidiana en matèria de seguretat i ús de l’espai urbà.

📢 (*) L’organització es fa  al Casal de Barri Besòs (Cristóbal de Moura, 82). Les sortides seran des del  centre cívic Besòs i abans es te que  consensuar la ruta de la sortida que es farà el 27/6.

Mireu el video a Youtube:

Share

Alibi3col Themocracy