La crisi de la covid-19 podría provocar un retrocés de mig segle en igualtat de gènere.

Durant aquesta crisi sanitària augmenten les dones que es veuen obligades a deixar la feina o demanar reducció de jornada segons els experts.
El tancament dels centres educatius i les llars d’infants, així com la impossibilitat d’externalitzar els serveis domèstics, han representat un augment “sense precedents” en les tasques de la llar i la cura dels infants durant aquests dos mesos de confinament. [Consulteu l’article realitzat per CN Notícies i publica a la Web de Tv3Notícies]

Una conciliació cada vegada més difícil
“Les dades que hem pogut recollir fins ara indiquen que aquest increment l’han assumit majoritàriament les dones“, ha reconegut la professora del departament d’Econometria, Estadística i Economia Aplicada de la Universitat de Barcelona (UB), Lídia Farré.

El diarí CRÍTIC també va publicar un article en el mateix sentit, realitzat per Lura Aznar i laia Soldevila: Conciliacio, teletreball i virus: les dones ho estan pagant més car.
Aquest és un article d’alerta perquè el coronavirus no entén de fronteres però sí de classes socials i de desigualtats de gènere, i no podem passar-ho per alt. Després de tres mesos de confinament, totes les dades (començant per les del World Economic Forum) confirmen que les dones són les que més han patit els efectes de la pandèmia. Elles són les que més s’han infectat per la Covid-19, les que més violència física i psicològica han suportat dins les llars, les que han continuat fent els treballs de cura i neteja més precaris fora de casa i les que més ha mantingut el pes de les tasques de la llar i la cura dels fills en uns mesos de teletreball impossible i una situació estressant. [Seguir lleguint a Crític].

Les dones han tingut el 20% més de fatiga mental i el 16% més d’estrès que els homes durant els dies de teletreball per la covid-19, a causa de la major dedicació a la cura de fills i persones dependents, segons un estudi d’IESE. El mateix informe apunta que el percentatge es dispara al 33% i al 18%, respectivament, en el cas de les mares solteres. Aquesta és una de les dades que s’extreuen de la segona part de l’informe realitzat per la directora de Centre Treball i Família de l’IESE, Mireia las Heras, «Dona i treball en remot durant la covid-19», fet durant la segona quinzena de maig i en el qual han participat unes 750 persones.
Article resum de Crític, Acn,Tv3 i Blogs de l’UOC.
Mirar l’article publicat a Món Comunicació.