set. 25 2018

Miriam Rivera; dibuixant de còmic cièntific

Miriam Rivera, es una reconeguda dibuixant  de còmics cièntifics, que viu a Sant Martí.

Graduada en Biologia Humana l’any 2016, per l ‘UPF; i màster en Comunicació Científica l’any 2017, el butlletí de la seva universitat li ha fet una entrevista, que pel seu interés reproduint…

Rivera, que no més té 24 anys, ho  te molt clar que : “el còmic combina coneixement, empatia i interès: és una eina molt potent” , i la primera pregunta obligada que el fan és: sobre com va pasar de la biologia humana al món del còmic divulgatiu. Com es fa aquest salt?:  El còmic sempre m’ha agradat molt. A sisè de primària vaig començar a anar a classes de manga a l’escola Joso de Còmic i Arts Visuals. Després, la carrera va ser molt absorbent i només vaig poder dibuixar durant les vacances d’estiu i de Nadal. També vaig presentar un còmic al concurs de Sant Jordi de la UPF i vaig guanyar un accèssit; així que sempre he tingut el còmic present. [+seguir lleguint l’entrevista]

Pel que fa a la comunicació científica, vaig descobrir que existia gràcies a una assignatura optativa del tercer curs de la carrera. Allà vaig saber que era un possible futur professional. Quan estava acabant quart vaig ser conscient que en aquells quatre anys gairebé no havia pogut dibuixar, que és la meva passió, i vaig voler fer alguna cosa per canviar-ho. Vaig pensar que volia unir el món de la biologia, que em sembla molt interessant, amb el dibuix i ho vaig veure clar: la solució és comunicar ciència dibuixant. [mireu la seva web]

 

 

 

Share

Alibi3col Themocracy