abr. 09 2018

Moltes activitats a la Diada Internacional del Poble Gitano

El día 8 d’abril, Diada Internacional del Poble Gitano, ha “Gitanitzat Barcelona”

Durant tot el dia han tingut lloc moltes activitats baix el nom: “Gitanitzem Barcelona”.  Des de les 10 del matí, a la plaça de sant Jaume, fins  a la tarda del diumenge amb diverses actuacions i concerts a l’Auditori del Conservatori del Liceu.
La Federació d’Associacions del Poble Gitano:  Fagic,  te la seu a Sant Martí (la Pau),  i te molt arrel al barri del Besós, i la Mina.  Durant la setmana  ha desenvolupat diverses activitats. I entre altres accions, han reivindicat el paper de les dones gitanes, i han promogut que dones significades que han aconseguit títols universitari expliquen la seva experìencia a les demes.
la ciutat de barcelona ha ofert  diversos actes oficials i festius per donar a conèixer la realitat i la cultura rica i diversa del poble gitano. La celebracions, han sigut un reconeixement a la història, la llengua i la cultura, i s’han desenvolupat des del 27 de març al 7 d’abril.

Al migdia del diumenge  (12.30 h .) a la llera del riu Besòs, al   Club Olímpic de Sant Adrià, ha tingut lloc  l’ Acte Cerimònial al riu Besòs. Amb un Cerimònia floral amb l’encesa d’espelmes i llançament de pètals al riu.
I la festa pel els més joves ha continuat a la tarda -nit  al “Safari Disc Club”, la Discoteca del carrer Tarragona (Sants) [Més informació al web fagic.org]

Mireu el programa que s’ha desenvolupat durant tot el diumenge.
Fagit es troba al carrer Concilio de Trento, 313 – despacho 9.9 Barcelona  telf: 34 933 05 10 71. info@fagic.org

Share

Alibi3col Themocracy