“Un barri fet a cops de cooperació”, és un llibre que es va presentar el 14 de maig a La Flor de Maig. Una atractiva publicació, producte d’una exhaustiva investigació de Marc Dalmau coeditat per l’Arxiu Històric del Poblenou i La Ciutat Invisible, cooperativa santsenca dedicada a la difusió cultural.

El llibre, que s’ha editat gràcies a una campanya de micromecenatge -en la que han participat cooperatives i particulars del Poblenou- representa una reivindicació del passat com una forma de lluitar pel present i de construir el futur, i alhora es també un homenatge a tots aquelles persones treballadores que un dia van decidir ajuntar-se i crear alternatives al règim de misèria que es vivia aquells anys.
A l’acte de dijous van assistir junt a molta gent jove, vells i velles cooperativistes, autèntics protagonistes d’aquest moviment, que tal com remarcava Dalmau: “van treballar i participar perquè les condicions de vida de la classe treballadora fossin millors, per fer del Poblenou un barri més digne, i al servei de la gent, mitjançant la autorganització veïnal, des d’una òptica transformadora, feminista i solidària. Aquí mateix tenim l’esemple d’algunes dones que van ser veritables testimonis del cooperativisme. Malgrat que elles oficialment no podien ser socies de debò”. Aquesta presentació va ser molt especial i emotiva. L’autor també va remarcar el mèrit de l’obra es sobre tot “col.lectiu” per la ajuda i el suport que ha rebut: ” Gràcies a la mateixa gent la que te moltes coses que explicar sobre el seu barri, i que és la que millor ens pot aportar testimonis de la nostra història”. I per acabar l’acte va tenir unes paraules d’agraïment a Teresa Gisbert que mesos abans de morir va posar el seus arxius de la Flor de Maig al seu abast.
