set. 11 2018

Ruta crítica amb perspectiva de Gènere al Poblenou

A la Festa Major del Poblenou va destacar, la Ruta Crítica amb Perspectiva de Gènere, una caminada que va organitzar l’Assemblea Feminista de la Filadora.

Aquesta ruta que va tenir lloc el dilluns 10 de setembre,  va recorrer el Poblenou, i va acabar amb una assemblea a la cantonada Bilbao/Pallars, per decidir una mapa de reivindicacions feministes al barri,  tal com ens explica Leticia Blanco en el seu article.

De com la ciutat mostra la seva visió masculina al urbanisme
Una de les moltes activitats que formaven part del programa de la celebració de les festes del Barri de Poblenou, va ser la ruta crítica des de una perspectiva de gènere per els carrers del barri el passat dilluns 17 de setembre de 17:45 a 19:30 hores. Aquesta activitat va ser organitzada per L’Assemblea Feminista “La Filadora” de Poblenou i dirigida pel Col·lectiu Punt 6, dedicat al Urbanisme Feminista. [Mireu Facebook]

El objectiu d’aquesta activitat es informar i mostrar exemples de com la visió masculina des de la mirada masclista sota el sistema patriarcal, travessa en tots els espais de la vida (públics i privats), inclòs el urbanisme de les ciutats.

L’inici de l’activitat va ser en la Rambla de Poblenou, més concretament, amb el carrer Joncar i carrer Ramon Turó, on se dona la benvinguda a totes les persones que participen i continuat per la presentació de l’activitat.. La ruta va consistir en recórrer diferents punts del barri, valorats com punts perillosos debut a les seves característiques (poca il·luminació, espais sense us, espais allunyats de les zones residencials i altres ocupats per lleure nocturn, etcètera).

Al finalitzar la ruta per algunes dels càrrecs del Barri, les organitzadores de l’activitat amb el propòsit de tancat aquesta i finalitzada a l’espai jove ”Bilbao” , van mostrar un mapa del barri i van demanar a les persones participants escriure coses que millorar i propostes per aconseguir-lo respecte a tot els espais observats a la ruta, per després compartir totes les aportacions.

Aquesta activitat va ser molt interesant no solo per el tema tractat, sinó també per l’èxit participatiu i la diversitat de la mateixa respecte a moltes edats, identitats i la riquesa de cada aportació, al crear un espai informal on compartir i fer política.

Leticia Blanco

Share

Alibi3col Themocracy