Ens recomanen 5 obres de dones que us podem agradar especialment.
Aquest San Jordi 2021, en què per fi es podrà gaudir al carrer de llibres i roses, volem destacar sobretot, les novetats en català de les autores que són moltes, i mereixen un recordatori especial. Elles hi seran a algunes parades del carrer firmant les seves obres. Hem decidit escollir algunes llibreries petites del nostre districte, que suposem no estaran tan concorregudes com les grans i tindran les seves parades plenes, a la seva porta o en espais comuns. Cal tenir en compte que dintre del seu local, les persones interessades només podran entrar de cinc en cinc. 5 x 5 (cinc obres per a 5 persones)

Per començar recomanem els premis d’aquest any, el Nadal, amb el “Dilluns ens estimaran” de Najat El Hachmi, i Tàndem, de Maria Barbal, que va obtenir el premi Josep Pla, (totes dues a Edicions 62 i a Destino) perquè les seves històries atrapen des del principi. Laia Fabregas, amb “No escriuré la teva història (Empúries) situa la seva novel·la al sud de Califòrnia. “Saber Estar” de Berta Jardí retrata una dama caritativa de l’Eixample barcelonès. Imma Monsó, amb “Germanes” tracta de les relacions entre germanes quan als 50 anys perden als seus pares. I per acabar aquestes breus referències cal mencionar a Anna Gas, i “El pèndol”, Premi Mercè Rodoreda 2021, amb uns relats inquietants d’ una escriptora de només 24 anys.

A NO LLEGIU ens recomanem llegir obres d’ara i de sempre
Anais Nin: Les quatre cambres del cor. Nin és una de les poques escriptores que durant el segon terç del segle XX va escriure erotisme, posant l’accent en la bisexualitat femenina. En aquesta novel·la explica part de la seva biografia a través de personatges ficticis.
Léonie Bischoff. Anaïs Nin en un mar de mentiras. Un llibre de còmic per entendre millor l’obra i la vida de Nin.
Judith Butler, El género en disputa: el feminismo y la subversión de la identidad. Edicions Paidós, 2007 i 2017. Traducció: María Antonia Muñoz. Un assaig molt interessant i profund.
Judith Butler, La fuerza de la no violencia: la ética en lo político. Edicions Paidós, 2021. Traducció: Marcos Mayer, que parla sobre l’ètica i la política i quin paper hi juga la violència i la no violència; quins agents ostenten què i quin poder d’acció té cada arma?.
Adrienne Rich, Galaxias de mujeres. Sabina editorial, 2020. Traducció: Arantza Azurmendi, Ana Mañeru i Carmen Oliart. Un recull de 18 poemes d’Adrienne Rich, una de les escriptores nord-americanes que més ha reivindicat l’escriptura femenina davant els models masculins i que ha volgut donar veu a les dones i a les seves vivències.

NO LLEGIU , hi es al Poble Nou, carrer Pons i Subirà, 3, i al Carrer València 608 Tel.: 936677521; www.nollegiu.com
La llibreria ETCETERA, hi serà al costat de la Rambla de Poblenou
Nuria Bendicho: “Terres mortes”. Primera novel·la d’una autora de futur, que desenvolupa una historia que atrapa des del principi.
Stefanie KREMSER: “Si aquest carrer fos meu“. Sobre carrers del record de l’autora, una alemanya que viu a Barcelona.
Eva Baltasar, amb Boulder, va a guanyar el Premi Omnium de Literatura. Què passa quan la dona que viu amb la narradora vol tenir un fill?… i com supera la gelosia que pateix per la seva maternitat?
Simone de Beauvoir : “Les inseparables“. La novel·la més intima de la prestigiosa feminista, què per fi ha sortit a la llum.
Maria Barbal: Tàmdem barbal està guadint d’un any de premis, Josep Pla 2021, i el 10 de març van concedir el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes, A la novel·la dissecciona les trobades i desacords d’una parella madura, donant la veu a cadascú.

ETCETERA és a Llull 203. Consultar https://etc-llibres.com/ 933093436
I per acabar recordem que un dels llibres que van sortejar en la notra campanya Sant Martí amb Veu de Dona Digital: Dos tazas, d’Isabel Franc el trobareu a la Libreria Cómplices del carrer Cervantes. 4. També us volem recordar que la Llibreria Obaga, que esta en el carrer Girona, al costat dels Cinemes Girona, també ha fet molt bones recomanacions. [Consultar Món Comunicació]
* La foto de Portada és de la Revist Núvol, de un article molt interessant so bre “Llibres de Dones i política”
(*) Cal destacar l’article a la Web del Districte sobre “Novetats literàries que tenem com a escenari sant Martí“. El recull es molt bo, però volem subratllar que no hi ua obra de dones!!!