set. 26 2018

Setmana de la Salut Mental al Poblenou

Des del 6 al 10 d’octubre es faran diverses activitats als casals de barri, de la gent gran, centres de salut  i centres cívics.

El Grup de Salut Mental del Poblenou ha organitzat del 6 al 10 d´octubre una trentena d´activitats gratuïtes que tracten diferents aspectes relacionats amb la salut mental: tallers de Pilates, de taitxí, de cant, meditacions, xerrades, etc.
El 10 d’octubre és el Dia Mundial de la Salut Mental, i com en anys anteriors al Poblenou el  Grup de Salut Mental ha cercat la col·laboració d grups i associacions com el Club de feina Poblenou,  Apropem-nos, A lo Cubano i de centres de salut, per a posar en marxa un programa complet d’activitats durant tota la setmana. La inauguració tindrà lloc el dissabte 6 d’octubre a Can Saladrigas, a les 11 h del matí, amb la presentació, zumba i la realització d’un mural. Les activitats acabaran el dimarts 9 a les 9 de la nit, amb una actuació de la Coral Joncar, al Centre Cívic Can Felipa  [+Mireu el programa en pdf]

En diversos espais tindran lloc  trobades per a tothom, per afavorir la salut mental i donar a conèixer  la problemàtica  d’usuaris, pacients o clients habituals,
de centres de Salut Mental. Durant uns dies professionals dels serveis de salut, entitats i comerciants del barri s’han ajuntat per estendre dos missatges:
1) La salut mental va unida a la salut en general i aquí entren aspectes d’alimentació, exercici físic…però també determinants com si una persona té o no feina, si té o no una xarxa d’amistats… L’ansietat, la depressió moltes vegades van unides a condicions de vida precàries i a l’aïllament social..
2) El segon missatge és que el barri pot proporcionar molts recursos que van bé per la salut i que sovint la gent no coneix. Com a mostra de tot això es realitzaran xerrades per professionals de salut i un munt d’activitats que proporcionen beneficis per la salut i que a més d’oferir una oportunitat de relacionar-se amb altres persones, poden ser complementàries dels fàrmacs o fins i tot fer-los innecessaris.

Share

Alibi3col Themocracy