oct. 27 2018

Smart City Week, un esdeveniment amb protagonisme del Poblenou

Smart City Week tindrà lloc des del dilluns 5 al diumenge 11 de novembre, amb moltes activitats al nostre districte. [*]

 Aquest esdeveniment és una iniciativa de l’Ajuntament de Barcelona per reflexionar i experimentar sobre la relació entre les persones, la tecnologia i les ciutats. consisteix a apropar a la ciutadania el concepte de ciutat intel·ligent, entès com la capacitat d’utilitzar les noves tecnologies i el coneixement acumulat en l’art de fer ciutat per avançar cap a un entorn urbà més inclusiu isostenible.

Durant 7 dies s’han organitzat  conferencies, trobades, xerrades, debats rutes i molt més,a   diversos llocs de la ciutat de Barcelona. Al Poblenou es desenvoluparan diversos actes a Ca l’Alier, Media Tic-Cibernarium, Campus UPC diagonal Besòs , l’UPF, i altres llocs. [+Mireu la programació]
Destaquem alguns que tindran lloc a Ca L’Alier  Poblenou: Ca l’Alier, on s’inaugurarà el dilluns 5 de novembre, on també es presentarà un llibre “Pere IV. Passatge major del Poblenou'”, el dimarts, 6. El dimecres 7 es parlarà  dels Sistemes d’Informació de l’ajuntament de Barcelona. El dimecres 7 també es farà una visita guiada al Campus UPC Diagonal Besós. I seguint en Ca l’Alier, el dijous s’analitzar al política d’habitatges i els beneficis que ens reporta: El mateix dijous, des de les 9 del matí tindrà lloc  Jornada sobre l’aplicació de les TIC en l’àmbit de la cooperació al desenvolupament i l’ajuda humanitària [+info].

L’objectiu de la Smart City Week és apropar a la ciutadania els continguts que l’Ajuntament de Barcelona presentarà a la Smart City Expo World Congress. Aquests s’organitzen al voltant dels eixos de l’habitatge, la mobilitat, el mercat i l’àgora. Es vol fer d’una manera molt directa, experiencial i entenedora per a tothom, per la qual cosa els continguts de la Smart City Week es basen en els diferents nivells de relació de la persona amb el seu entorn físic (casa, barri, ciutat i món). Cadascun d’aquests eixos es desenvoluparà al voltant d’una ponència.

A través d’un conjunt d’activitats es pretén reflexionar sobre com les tecnologies modifiquen el nostre espai urbà, la manera com ho interpretem i ens hi relacionem.

Es proposa una aproximació a la smart city centrada en com el ciutadà experimenta les funcions del seu dia a dia (habitatge, mobilitat, mercat i àgora) en diferents nivells de relació amb l’entorn físic (casa, barri, ciutat i món). Podeu consultar tota la programació en PDF.
(*) Ca l’Alier hi és a Carrer de Pere IV, 362  (cantonada Fluvia) tenir en compte que les activitats gratuïtes, però amb aforament limitat. Cal inscripció prèvia

Share

Alibi3col Themocracy