El dimarts 20 de març de 6 a 8 de la tarda, es presentarà el documental “Dones de can Saladrigas” que anirà acompayat d’una taula rodona. A l Casal “El Taulat” de Can Saladrigas, del carrer Llull 214-216. (Poble Nou, Barcelona)
A la taula rodona participaran, la historiadora Isabel Segura, que va escriure el llibre “Dones de sant Martí” ; Julia López, directora del documental, y Teresa Gispert, una de les protagonistes del mateix. Posteriorment es projectarà el documental que té una duració de 25 minuts, i desprès s’obrirà un torn de paraules. Para finalitzar l’acte haurà un pica-pica.
Us esperem
Salutacions
Julia López

Com sabeu aquest documental es un treball de l’Associació Món Comunicació, i es va poder fer gràcieses a la col.laboració de l’Ajuntament de Sant Marti. Posteriorment i durant el mes de gener es va emetre per programa de BTV DOCS i ara es pot consultar per Internet, a BTV, DOcs
“Dones de Can Saladrigas, 100 anys de vida a Poble Nou,” és un documental de 25 minuts, que ha realitzat, l’AMC (Julia López, Susana S. Villafañe i Yago Soler) gràcies al projecte co-financiat per l”Ajuntament de Sant Marti (Consell de Dones) i a la de les companyes de l’associació.
El documental: “Dones de Can Saladrigas; 100 anys de vida a Poble Nou”, es va emetre en rigurosa estrena a BTV, en el programa DOCs, el dissabte 21 de gener del 2012, a les 21,30 hores. i es va repetir el dijous, 26 de gener, a las 12 del migdia.
En aquest documental històric i personal , molt emotiu i proper, és fa un recorregut per la historia i la vida quotidiana de Teresa Gisbert (93 anys) i de Juana José Puigdendolas (89) que van ser treballadores de les empreses que hi havien a Can Saladrigas els anys 30, i posteriorment. Teresa Gisbert recorda, quan abans de la Guerra del 36-39 va entrar a la empresa amb 14 anys, com treballaven en aquella època, i també durant la guerra, la postguerra, la vaga de trànvies del 51, etc. En un altre moment, comenta com estan ara a l’actual Casal de Jubilades i Jubilats, El Taulat de Can Saladrigas. Per la seva banda, Juana José ens parla sobretot de la postguerra (quan ella va començar a treballar), l’etapa de escassesa i de racionament, i com van ser els seus 25 anys a la fabrica, fins que van tancar.
Per a la realitzacio del documental s’ha comptat amb les fotogràfies antigues de les pròpies protagonistes, i amb imatges antigues i videos de Poble Nou facilitats per l’ Arxiu Històric del Poblenou. Veure convocatoria a la Web del Districte de sant Martí.
Aquesta és la primera presentació i projecció en cinema del documental Es pot consultar la info previa publicada a La Independent i el vídeo curt referent a l’inici d’aquesta historia, fet l’any passat, a Youtube