Clàudia Viladrich presenta el llibre el dissabte 22 de gener, amb una performance artística
Al Centre Cívic Teixonera es podrà gaudir d’una acció escènica multidisciplinària, amb teatre, poesia, música i dansa, molt adient per presentar una novel·la molt original. “Co.co. Un swing de punta a punta de l’oceà” (Edicions 96, 2021). És un relat per paladejar sense presses i anar endinsant-se en la gran creativitat de l’autora i seguir el fil d’un encisador relat que s’inicia amb una mena de viatge iniciàtic a Colòmbia. Uneix l’homenatge a un escriptor ja desaparegut, Óscar Collazos, i la “salsa” de la vida, que ell estimava, els sinuosos balls d’allà, juntament als d’aquí i de tot el món, el swing, que a ella li apassiona i el recomana amb tot el cor.

El llibre de Viladrich, amb paraules, poesies, grafismes i dibuixos no es pot classificar. És un cant a la vida, que uneix caps i segueix un fil, sap com lligar la seva recerca colombiana amb la seva vida quotidiana a la ciutat que troba a la tornada. Barcelona està plena de restriccions i de por. Sembla que la covid ens ha portat a una mena de “fi del món, tal com el coneixíem”, o alguna cosa semblant, però malgrat tot, no ha aconseguit acabar amb el ball. Totes les seves vivències les explica el seu alter ego, Carla, la protagonista, mitjançant comentaris molt adients, divertits, i sobretot crítics, que juntament amb les seves poesies ens fan reflexionar. I tot expressat amb una gran tendresa que també aporten els delicats dibuixos de la seva amiga, la il·lustradora Thaïs Borri. [+info a Món Comunicació]


Fotos de Joaquim Terradas Pujol i Jordi Adrogué.
Primera presentació a l’Auditori Calàbria 66.
Acció escènica multidisciplinària (work in progress), amb teatre, poesia, música i dansa, tot presentant la novel·la “Co.co. Un swing de punta a punta de l”oceà” (Edicions 96, 2021), de Clàudia Viladrich, amb il·lustracions de Thaïs Borri Bas i pròleg d’Albert Vallverdú i Berges. La història representa un homenatge als mateixos orígens, un homenatge al swing i al ball en totes les seves modalitats en una època on és i ha estat més necessari que mai i una crítica a la gestió de la pandèmia per part dels governs. L’espectacle, creat per l’autora del llibre i amb la col·laboració en l’adaptació escènica de l’Albert Vallverdú, esdevé una acció metafòrica del llibre, que navega entre la novel·la, l’assaig i la poesia. Veure e tràiler de la presentació a Youtube.

Els intèrprets de l’acció, tots ells balladors des de fa anys, despleguen a l’escena la seva acció interpretada amb diverses arts. Albert Vallverdú que musica tot l’espectacle, amb guitarra, melòdica i veu, Silvia Garcías aporta el seu treball corporal en dansa, Xavi Forcadell dramatitza l’acció d’alguns dels personatges, Thaïs Borri aporta el paisatge escènic de tota l’acció i apareix també com a performer i l’autora del llibre, Clàudia Viladrich, interpreta la poesia i prosa poètica de l’espectacle. Tots ells fan aportacions de dansa-teatre al llarg de l’obra, esdevenint alhora diferents personatges de la novel·la.
“Hi ha llenguatges que sempre ens acompanyaran, som tossudament persistents a la felicitat.”
Intèrprets de l’acció escènica:
Clàudia Viladrich: poeta; Albert Vallverdú: músic (piano, guitarra, melòdica); Xavi Forcadell: actorSílvia Garcías de Ves: ballarina Thaïs Borri i Bas: il·lustradora
Per a més info i entrevistes contacteu amb Clàudia Viladrich: Mail: claudia.guinardo@gmail.com