març 09 2018

Èxit total de la Vaga General Feminista del 8 de març!

La vaga general del 8 de març a tot l’Estat Espanyol, es va seguir tant a les empreses com a les llars i al carrer.  I les manifestacions van ser massives. 

Era la primera vegada que es feia una vaga general de dones de 24 hores, i encara que l’ambient i les mobilitzacions prèvies auguraven el seguiment, no es podia preveure el gran èxit laboral, de consum i de cures, que va tenir. En tots els llocs, des de  grans ciutats, com a molts pobles petits, grups i gran quantitat de dones s’afegien a la vaga, i omplíem carrers, tallaven carreteres o es manifestaven a les portes de fàbriques i comerços. I en l’àmbit domèstic, també tot va canviar per un dia, i molts homes s’encarregaven de les tasques de la llar i d’obligacions familiars. Un dia històric per a recordar. 

Per la seva banda, els sindicats majoritaris com CC.OO o l’UGT també van saludar l’èxit de la convocatòria de les 2 hores de vaga [ Mireu la info i fotos a CC.OO


La vaga general convocada per les organitzacions feministes i les manifestacions del 8 de març han estat un èxit espectacular. Més de 6 milions de participants en tot l’estat: A Barcelona més de 200.000 persones van recórrer durant 3 hores del Passeig de Gràcia fins a la plaça de Catalunya. Les accions de protesta es van iniciar al matí, a les places dels ajuntaments, i a importants vies de comunicació. A la plaça sant Jaume des d’abans del migdia va estar plena d’una concentració de dones.

A les accions els donaven suport partits polítics i organitzacions sindicals. A excepció i amb   amb l’oposició i opinions en contra del Partit Popular i de Ciutadans (amb declaracions ridícules, que després es van veure obligats a matisar i rectificar). Mireu les fotos de l’èxit a Catalunya  a Vilaweb.

A Sant Martí també va tenir lloc al migdia una concentració convocada pel Consell de les Dones i pel Districte de sant Martí, que es va afegir a la convocatòria. La plaça estava plena de gent. Carlota Falgueras, la consellera va prendre la paraula saludant l’èxit de la convocatòria. I a la tarda, grup de dones van acudir aplegades des de diferents barris, a la manifestació general. Podreu trobar +info aquí.

En aquesta Web, podreu trobar +info, el Manifest, i consultar la llarga llista d’adhesions. A Barcelona, les accions es van coordianr des de la Comissió 8 de Març, a Ca la Dona (*)
Les periodistes, tant de Catalunya, com d’altres llocs es van afegir a la vaga, i alguns informatius i programes, sobretot de Tv3 i de la SextaTV, no van comptar amb la feina o presència de les dones. Podeu consulta la info a la Independent, que va publicar cròniques de Barcelona i des de Madrid. [+info]

La vaga es va convocar  per fer front a un model patriarcal que perverteix, en la part feeminina de la població mundial, les mateixes funcions  que són imprescindibles pel desenvolupament, avenç i creixement de la societat, amb la responsabilitat de tasques que no es consideren i discriminen  a qui les realiza, majoritariament dones… Sobre tot, es vol lluitar contra la “bretxa salarial” i la “precarietat laboral”. Però la proposta també es va dirigir al món del consum. Per un dia es va deixar de ser consumidores. I tampoc es va ser model/producte de consum. També es vol acabar amb el dictat de normes sobre l’aparença física de les dones: “Els nostres cossos no han de ser reclam per incitar al consum” [Consultar Manifest a  Ca la Dona]

Convocatòria en  suport al moviment internacional de dones (Sant Martí)
L’Ajuntament convoca demà dia 8 de març les treballadores i els treballadors municipals a una concentració a les 12 hores, a les portes dels edificis municipals, en solidaritat al rebuig a les desigualtats entre homes i dones, i com a gest de suport al moviment internacional de dones.
Amb aquest acte es vol donar suport als moviments de dones que en diferents països i ciutats d’arreu del món es mobilitzen amb manifestacions, vagues i aturades contra la violència masclista i contra les persistents desigualtats que patim les dones en diferents àmbits, inclòs molt especialment l’àmbit del treball
Altres Articles Interessants:  
VilaWeb: #Ens Aturem: tot allò que s’ha de saber sobre la vaga Feminista.
*Mireu aquest article en castellà.
*També podreu trobar arguments per cercar el supor dels homes, com l’article: “Qué hacer el 8 de marzo si eres hombre y apoyas la huelga feminista”
*O el que s’ha publicat a El País i explica el suport de més  de 300 col.lectius  feministes
*Consultar la web de la coordinadora estatal : hacialahuelgafeminista.org, o el Facebook: “Huelga Feminista 8M”¡ Correu: huelgafeminista2018@gmail.com
Share

Alibi3col Themocracy