
Campanya d’ UNRWA: Comunicar Palestina
URWA Catalunya ha informat durant aquest trimestre en ocasions diverses, sobre la crisis humanitaria en la Franja de Gaza, amb un clar enfocament de gènere i de drets human, gràcies al suport de l’Ajuntament de Barcelona. El 3 de novembre va tenir lloc l’acte: “Resiliència i i transformació social a través de l’art a Gaza”, a la sala conferencies de Centre Cívic Ca Felipa. Abans el divendres, 28 d’octubre, tambè es va oferir una conferencia a la sala de Graus de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). La primera convocatoti sobre aquest tema va ser el 29 de septiembre a la Biblioteca Gabriel Garcia Marquez. En tots els actes les ponents han estat reconegudes activistes palestines i/o expertes en el tema ( mirar a baix).
En la conferència ‘Resiliència i transformació social a través de l’art a Gaza’, que va tenir lloc en Ca Felipa es va dialogar amb l’artista visual palestina Samira Badran sobre la força de l’art per a sensibilitzar a la població i generar consciència sobre la vulneració de drets que viu la població refugiada de Palestina. Per a fer-ho, Badran va exposar l’obra de 5 artistes palestins, dos d’elles noies joves que viuen a Gaza, per a mostrar diferents mirades sobre l’ocupació. ‘Amb aquesta conferència s’ha tancat el cicle ‘Llavors de resiliència’ per a conscienciar sobre la terrible crisi social i humanitària de la franja de Gaza.
URWA en aquesta campanya dona molta importància a l’enfocament de gènere i als drets humans’, perquè són les dones les que estan mantenint la resistència i la vida social en condicions de conflicte cada mes dures. A la UAB es va comtar amb la participación de Teresa Aranguren, escriptora i periodista amb una trajectòria de més de 20 anys a Orient Mitjà, coneixedora de l’impacte de l’ocupació i el bloqueig en el territori Palestí ocupat i amb Bernat Marrè, tècnic de UNRWA Catalunya. A la conferència van assistir uns 60 assistents, molts d’ells estudiants de Periodisme Internacional de la universitat pel que es va generar un diàleg sobre la necessitat i dificultat d’informar sobre conflictes i emergències humanitàries com les que sofreix la població refugiada palestina a Gaza.

En la conferència del 19 de septiembre: ‘Gaza. Sobirania alimentaria des de les dones refugiades de Palestina i després de la crisi d’Ucraïna’, que va tenir lloc a la Biblioteca Gabriel García Márquez. van parlar Raquel Martí, directora executiva de l’Associació Comitè Espanyol de la UNRWA, i Baraa Abu Assaker, dona refugiada de Palestina de Gaza i actualment investigadora biomèdica a la Universitat de Barcelona- L’acte ho va organitzar UNRWA Catalunya amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, i sobretot, es va parlar sobre com afecta la sobirania alimentària i la justícia ambiental de la població refugiada de Palestina a Gaza tant la situació de bloqueig permanent com les últimes ofensives a la regió que van afectar principalment la població civil. [+info]
L’última convocatòria d’ aquesta campanya serà el 29 de novembre a Can Felipa.